A Capellades hi ha cinc contenidors de recollida de roba de Roba Amiga

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Capellades i la Fundació Formació i Treball i han signat un conveni de col·laboració per ubicar nous contenidors de recollida de roba a la vila.

Fins ara aquest servei s’oferia a través d’Humana, però després de molts anys s’ha valorat des de la regidoria d’Acció Social que convenia fer un canvi. Marta Alarcón, regidora d’Acció Social, explica com “hem d’agrair la tasca fet per Humana, però tocava revisar diverses coses del conveni i per això ara treballarem amb la Fundació Formació i Treball, una empresa de més proximitat, amb una política d'economia circular solidària que dóna feina a persones en risc d'exclusió social”.

Segons es detalla en el conveni, el projecte tèxtil que desenvolupa Formació i Treball és una iniciativa de recuperació tèxtil, basada en criteris ètics i en un model d'economia solidària i circular, que permet generar ocupació sostenible en el temps per a les persones en situació d'exclusió social o en risc de vulnerabilitat.

Després de la recollida dels contenidors la roba passa a la planta de Sant Esteve Sesrovires, gestionada per la pròpia entitat, per iniciar un procés de selecció i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces. Aproximadament el 63% del material recollit es prepara per a la seva reutilització, a través de la xarxa d’establiments propis Botiga Amiga / Moda Re-, o bé a través dels programes d’entrega social.

A Capellades hi haurà 5 contenidors, ubicats als carrers Santa Dorotea; Anselm Ferrer cantonada carrer Miranda; Passeig Miquel i Mas cantonada carrer d’Oló; Carrer Ausiàs March i a la Deixalleria Municipal. És molt important recordar que no es pot deixar les bosses al terra. Cal fer els paquets d’una mida que passin per l’obertura del contenidor i sobretot no deixar res al paviment.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 13:32