8M a Capellades

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 00:00

Aquesta setmana Capellades proposa una mirada en clau de gènere, coincidint amb el 8M.

El mateix dilluns s’ha obert una exposició amb 21 imatges de diferents perfils de dones treballadores. Les fotografies de gran format s’han penjat dels balcons del centre de la vila i permeten veure a les dones en un moment qualsevol de la seva jornada laboral.

Aquestes imatges també es poden veure a la pantalla de la Biblioteca El Safareig durant tota la setmana.

La regidora d’equitat, Adela Morera, valora en positiu la celebració ja que “d’una banda a la Campanya d’honoratge a les sones s’hi ha volgut sumar una gran part del comerç de Capellades. D’altra banda, també la representació d’alguns dels perfils laborals ha tingut molt bon ressò. Evidentment no els hem pogut posar tots però sí que hem complert el nostre objectiu de donar visibilitat a les dones en el seu àmbit laboral”.

El dilluns també Capellades es va sumar a la convocatòria de vaga feminista. Durant el matí es va passar de manera informativa pels diferents espais de la vila i a les 12 del migdia es va fer la lectura del manifest amb molta assistència de públic.

Els comerços i serveis de Capellades també s’han sumat aquesta setmana a la celebració del Dia de la Dona Treballadora exposant un cartell que recull les diferencies laborals entre els homes i les dones a l’actual·litat, un vinil i una planta.

Dilluns al vespre la Cinglera del Capelló va estar il·luminada de color lila.

A banda de les propostes d’aquesta setmana cal recordar que a finals de mes es farà també dues xerrades més.

Darrera actualització: 11.03.2021 | 10:27

Imatges

8M 2021 8M 2021 Capelló lila