Sessió ordinària del mes de maig

Dimecres, 1 de de juny de 2022 a les 00:00

El dimecres 25 de maig s’ha fet la sessió ordinària del mes de maig del Ple de l’Ajuntament de Capellades.

Hi van assistir els 13 regidors de la corporació que van poder ser escoltats presencialment des de la mateixa sala d’actes de la Biblioteca El Safareig i des del canal YouTube de l’Ajuntament de Capellades.

Per unanimitat es va aprovar un nou conveni amb Xarxa per aquest any, valorat en 2.500 euros, que com va destacar el regidor de Cultura, Àngel Soteras, té el doble reconeixement de contribuir en el finançament dels espectacles però també de cercar l’assessorament i la col·laboració per als espectacles que organitza l’Ajuntament la resta de l’any, per exemple, per la Festa Major.

Seguidament es va modificar l’ordenança número 24 referent a la taxa de l’escola bressol per donar compliment a la nova normativa que gradualment aportarà la gratuïtat a l’ensenyament dels 0 als 3 anys. Hi van votar a favor els regidors de l’equip de govern i s’hi van abstenir els de l’oposició.

La unanimitat va tornar en els punts referents a la subvenció que torna a donar l’Ajuntament de Capellades per a les activitats organitzades pel jovent de la vila i en els ajuts per al transport dels joves estudiants de Capellades que cursen estudis postobligatoris.

Els darrers dos punts de l’ordre del dia van ser 2 mocions que van generar un llarg debat entre els regidors. La primera va ser presentada pel grup del PSC , i és un acord de corresponsabilitat i cogovernança amb el món local pel que fa al foment i al finançament de l’educació de 0 a 3 anys a Catalunya. El sentit de la moció expressa que la valoració per part de la Generalitat del cost per nen i any d’aquest servei s’ha realitzat per sota del proposat l’any 2008, demanant-ne una actualització. Hi van votar a favor tots els grups municipals excepte ERC que s’hi va abstenir.

La segona moció va ser presentada per Junts per Capellades, en defensa d’una Europa unida davant els nous reptes globals i locals. S’hi van mostrar favorables els grups de JxC, PSC i Ciutadans, s’hi va abstenir ERC i va votar-hi en contra VdC-CUP ja que no compartien el mateix concepte d’Unió Europea.

Finalment la sessió va acabar amb els habituals precs i preguntes dels grups municipals.

Darrera actualització: 01.06.2022 | 10:57