Actes del 25N a Capellades

Dijous, 2 de desembre de 2021 a les 00:00

El dijous del 25N la pluja va fer una treva per permetre celebrar els actes organitzats amb l’objectiu de denunciar un any més les violències masclistes.

Primer es va fer una marxa de torxes que va recórrer el carrer Major fins la plaça de Verdaguer, on la regidora d’Equitat, Adela Morera, va llegir el manifest i va explicar com la violència continua sent un problema estructural. Dades com que cada dia es denuncien una mitjana de 3 agressions sexuals i que només es calcula que s’arriben a materialitzar un deu per cent del total de les que hi ha,  van ser recordades i van esgarrifar el més d’un centenar de persones que van participar-hi. “

En el decurs de l’acte es va presentar el nou grup d’escuderes Anoia, que a Capellades entrena la defensa personal, acompanyades amb el ritme del grup de percussió capelladí, Estridents.

Després de llegir els noms de les 75 dones assassinades en aquest 2021 es va passar a la darrera acció de sensibilització prevista per la Taula de Dones: pintar les siluetes de totes aquestes dones al carrer Major de Capellades, posant les seves inicials i l’edat que tenien quan les  van matar.

Dins encara dels actes del 25N es va inaugurar divendres per la tarda l’exposició, “La mare que ens va parir” que es pot visitar encara al Mirador del Museu Molí Paperer de Capellades de dilluns a dijous de 9 a 2 i divendres, dissabte i diumenge de 10:30 a 14:30. La mostra, organitzada per l’ONG Ser Madre, Ser Mujer, vol posar de manifest la violència obstètrica i la mutilació genital femenina que pateixen la majoria de les dones i nenes al Senegal.

Finalment el dissabte hi hagué un taller d’autodefensa feminista on van participar 14 dones d’edats diferents. En aquest sentit la regidora d’Equitat, Adela Morera, destaca com “l’autodefensa existeix perquè es produeix l’agressió, aquestes accions ens donen seguretat però no pot anar deslligat de tot un treball de deconstrucció, on es qüestionin els mandats de gènere que perpetuen el sistema sexe-gènere sent aquest el que legitima les agressions que patim i de les que ens hem de defensar, i aquesta és la tasca que es desenvolupa des de la taula de dones i de l’ajuntament de Capellades”.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 10:26

Imatges