25N a Capellades

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 00:00

El dimecres 25 de novembre tornarem per denunciar la violència masclista que enguany, malgrat l’epidèmia, no ha parat de pujar.

A Capellades s’ha organitzat un seguit de propostes per sensibilitzar tothom. Les restriccions imposades des del març faran que hi hagi menys actes i més propostes informatives.

La regidora d’Equitat, Adela Morera, explica com “el 25N és una de les dates més significatives de l’agenda feminista. El confinament i la precarietat laboral que estem vivint han empitjorat les situacions de les dones i criatures que viuen en una llar on s’exerceix violència masclista. Nosaltres no ens podem relaxar en una data com aquesta i amb la Taula de Dones hem preparat accions de sensibilització durant tota la setmana”.

Coincidint amb aquesta efemèride s’estrenarà a les entrades de la vila un cartells -que s’ubicaran sota el rètol que indica CAPELLADES- on s’indica: “Municipi contra les violències masclistes”. L’objectiu d’aquesta acció és sumar-se a la xarxa de poblacions que han expressat clarament el seu rebuig a la violència contra les dones.

Passejant pels carrers de la vila també es podrà veure pels establiments un seguit de cartells informatius que expliquen què és un feminicidi i els diferents tipus que hi ha. Aquest mot s’ha generalitzat recentment per expressar aquests  assassinats.

La Taula de Dones també repartirà domassos liles i xapes, el dissabte 21 de novembre d'11 a 1 del migdia –a la plaça Verdaguer- per tal que totes les persones que vulguin a títol particular se’ls puguin penjar als balcons durant la propera setmana. A cada domàs s’hi ha estampat “Ni una menys. 25 N”

Encara com a accions de sensibilització a la façana del Museu s’hi penjarà una gran lona amb el nombre de les dones que fins avui han estat assassinades per violència masclista aquest any 2020. Els seus noms es recordaran durant tot el dia a la pantalla de la Biblioteca El Safareig.

Si les restriccions ho permeten s’ha organitzat dos actes per al darrer cap de setmana de novembre. El primer serà divendres, a les 8 del vespre al Teatre La Lliga, amb el concert de l’Anna Andreu, “Els mals costums”. La segona actuació serà el diumenge a la 1 del migdia també al Teatre La Lliga, amb el concert de la Núria Graham presentant “Marjorie”. Per als dos concerts l'entrada és gratuïta però cal fer reserva a entrapolis.com i seguir amb totes les mesures que fan #CulturaSegura : mascareta- distància-rentat de mans.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 12:44