Sessió ordinària del mes de novembre

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 00:00

Novament aquest mes de novembre la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades s’ha celebrat de manera telemàtica i ha comptat amb la presència de tots els regidors i regidores de la corporació local.

Com és habitual s’ha començat aprovant per unanimitat les dues actes pendents i donant compte dels darrers decrets d’alcaldia.

El primer punt de l’ordre del dia ha servit per renovar el conveni entre l’Ajuntament de Capellades i Capellades Comerç per a la dinamització comercial del centre urbà. Tal com va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, “hem aconseguit 5.000 euros de la Diputació de Barcelona i n’aportem uns altres 5.000 des de l’Ajuntament que, sumats als 5.000 de Capellades Comerç, fan un total de 15.000 que en principi haurien de servir a Capellades Comerç per a la contractació de professionals i assessors per a la gestió i dinamització de la pròpia associació. Aquest era l’esperit inicial de la subvenció aconseguida, però és evident que la situació ha canviat i que ara les prioritats són unes altres. En qualsevol cas, aprovem avui el conveni per no renunciar a cap recurs aconseguit.” L’acord va obtenir el vot favorable de tots els regidors de la corporació municipal.

El següent punt de l’ordre del dia, amb l’abstenció de C’s, va servir per aprovar una nova modificació de crèdit. El regidor d’Hisenda, Jaume Solé, va explicar com “canviarem el pressupost tantes vegades com faci falta per tal d’adaptar-nos a les necessitats que vagin sortint. En aquest moment els regidors i els treballadors públics hem de donar servei a la ciutadania i és aquest l’horitzó amb el qual treballarem”.

Abans de tancar el Ple amb els habituals precs i preguntes de les sessions ordinàries es va fer una nova ampliació en aquest cas del conveni amb Càritas. La regidora d’Acció social, Marta Alarcon va explicar com “el treball de Càritas sempre és necessari però ara és indispensable. Només com a mostra us detallo com hem incrementat els usuaris en un 33%.”

En els precs i preguntes va intervenir primer el regidor de Ciutadans, Valentín Guerra, qui va exposar el prec d’un usuari amb un mal servei continuat del Porta a Porta. L’Alcalde va recollir la queixa per traslladar-la a l’empresa que dóna el servei.

Seguidament el portaveu del PSC va traslladar també el prec d’un veí que demanava més desinfecció dels parcs infantils i més control sobre els joves que els malmeten. Això va generar diverses aportacions dels regidors que sobretot van defensar la bona manera de fer de la gran majoria del jovent.

Finalment l’alcalde va donar per acabada una sessió que es pot veure a la carta des del Canal You Tube de l’Ajuntament de Capellades.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 10:57