Nova edició de la campanya Estimo com Vull

Dilluns, 10 d'agost de 2020 a les 00:00

Enguany hem arribat ja a la sisena edició de la campanya “Estimo com vull”, organitzada des de l’Ajuntament de Capellades i la Taula de Dones.

Aquesta edició, condicionada per l’actual situació del Covid-19 i la suspensió de la Festa Major de Capellades, es promourà a través dels comerços de Capellades on es podrà trobar cartells amb els telèfons d’atenció i també polseres amb el lema “Estimo com vull”. L’objectiu és que entre tots creem xarxa contra les violències masclistes.

Cada vegada més des de la nostra societat identifiquem les actituds sexistes i de LGTBIfòbia que es produeixen dins l’ambient festiu i les convertim en denúncia pública.

Entenem per actituds o agressions sexistes aquelles agressions físiques, verbals o simbòliques/ambientals que s’exerceixen sobre una persona per motius de gènere, d’orientació sexual o d’aspecte físic. Les violències masclistes són fruit d’un sistema de relacions patriarcals i heteronormatives i, per tant, no són actes aïllats que afectin una persona o un grup específic, sinó que ens afecten a totes i a tots i, per tant, hi hem d’actuar col·lectivament.

Tal com destaca la regidora d’Equitat, Adela Morera, “no podem ser còmplices entre rialles de les agressions que presenciem per part dels nostres amics, familiars o de persones desconegudes. Actituds de “bavós i plasta”, tocaments no consentits, invasió de l’espai vital, opinions sobre els nostres cossos, tot això són diferents formes de violències masclistes en diferents intensitats, però per això no són menys importants ja que poden causar el mateix dany. Aquest any, aquesta serà la línia de treball de la ja tradicional campanya “Estimo com vull” que cada agost fem a Capellades”.

Als establiments de Capellades es repartirà les polseres d’aquest any de la campanya, que també es podran trobar en els actes culturals organitzats des del consistori.

Darrera actualització: 10.08.2020 | 12:59

Imatges

Estimo com vull