Aquest diumenge es celebra el Mercat Figueter de Capellades

Dijous, 5 de març de 2020 a les 11:00

Aquest any el Mercat Figueter de Capellades farà coincidir el segon diumenge de Quaresma amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Amb aquesta escaiença, els actes del Mercat s’han preparat en clau de gènere i s’han allargat al dissabte durant tot el dia.

La primera proposta serà el Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, que enguany arriba ja a la seva edició número 33.

Seguint la tònica de les darreres edicions hi haurà una categoria general amb 3 premis de 400, 350 i 300 euros per a pintures on la temàtica sigui qualsevol indret de la vila. Es consolida també el Premi Capellades, amb una temàtica exclusiva, enguany “Exteriors de la torre i de la fàbrica Guasch”, amb un premi de 400 euros.

Per participar només cal portar el llenç en blanc per segellar el bastidor entre les 8:30 i les 10:30 del matí a la Sala Municipal d’Exposicions Les Voltes de Casa Bas. Les bases es poden descarregar a la pàgina web. Amb les obres participants es farà una exposició que es podrà visitar a Casa Bas, del 8 al 29 de març, a la Sala Municipal Les Voltes de Casa Bas.

Dissabte, en clau de gènere, es gaudirà amb dos passis de “Memòries líquides”, de Rosa Vendrell, al Safareig de la plaça Verdaguer a les 11 i la 1. "Memòries líquides" és un acte de memòria històrica a través de fonts orals i un homenatge a les tasques invisibilitzades i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats.

Per la tarda, de 5 a 8, Bubble Football i Archery Tag al Camp de Futbol per als joves a partir de 12 anys. Diversió assegurada jugant a futbol dins una bombolla i fent combat d’arquers. Aquesta també és una activitat gratuïta.

Per la nit, concert de presentació de “Rise” amb The Sey Sisters, el dissabte a les 9 de la nit al Teatre La Lliga. En aquest segon treball mostren la seva part més reivindicativa i empoderada.
Partint del gospel i passant pel soul i les seves arrels africanes, The Sey Sisters decideixen alçar la veu per reafirmar la seva identitat com a dones afrodescendents.
Amb un directe sincer i unes lletres plenes d’esperança, fe i optimisme, ens conviden a trencar les nostres barreres socials i personals i a mostrar-nos tal com som. Les entrades, a 12 i 9 euros, es podran comprar una hora abans.

El Mercat Figueter és la suma de molts factors. D’una banda és una mostra de comerç i de serveis dels molts productes que s’ofereixen a Capellades. D’altra banda, també es un aparador de l’àmplia activitat cultural que hi ha la vila. Per això s’anirà combinant les actuacions locals amb altres propostes de molts tipus diferents.

Així enguany al Mercat Figueter de Capellades hi haurà al Passeig una exposició d’autocaravanes i una de motos clàssiques; a la plaça Verdaguer, Mostra de vins i caves de Proximitat, Tastet de ‘migas andaluses’ i Vermut del Mercat Figueter; a la plaça Catalunya, al vespre, Tastet de Gintònics.

Les parades veuran canviat el seu lloc habitual, ja que es tallarà el carrer Abat Muntadas i es canviarà pel carrer Garbí. El carrer Pilar, Major i Passeig, les parades seran com sempre.

Una altra novetat destacada és que a l’esplanada del Capelló no hi haurà atraccions i que aquest espai es destinarà a aparcament.

Però segurament el que més cridarà l’atenció serà la Bassa on per un dia es podrà tornar a gaudir de les antigues barques.

Tal com es va fer l’any passat, hi haurà ambientació floral per diversos carrers del circuït firal. La temàtica, seguint la línia del Mercat, serà el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els espais decorat seran el carrer Major, el Racó de Sant Jordi, la cantonada del carrer Call amb el carrer Major, el Safareig i el Museu Molí Paperer.

També es repetirà el Ral·li Fotogràfic, que l’any  passat va tenir molt bona acollida. Està organitzat des de l’Agrupació Fotogràfica de Capellades i serà reconegut per la Federació Catalana puntuant per diferents títols. Les bases es poden descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament i a la de l’Agrupació Fotogràfica Capellades.

La inauguració del Mercat Figueter serà a les 11 a la plaça Catalunya amb diverses actuacions després dels parlaments oficials: ball de les gegantes, actuacions de les falconeres, Esbart Dansot amb el Ball de Gitanes i la performance “Nusos”. Aquests actes són en clau de gènere per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

En aquesta línia, al llarg del matí hi haurà l’espectacle de carrer “A la fresca”, de la Companyia Anna Confetti; l’espectacle de circ i malabars “The Flamingo’s” de la Cia.Los Herrerita i l’espectacle de clown femení “Wet floor” de la Cia. Cris-is.

Els més petits tindran espais de joc a la plaça Sant Miquel amb un gran inflable gratuït i amb noria, barqueta i carrusel ecològics, de pagament. A la plaça de la Bassa hi haurà, també gratuïtament, vehicles Ecoxoc per als més menuts, d’11 a 15 hores.

Finalment, cal recordar que el Museu Molí Paperer ofereix entrada reduïda per les visites que es facin de 10.30 a 14:30 del diumenge. El mateix matí, d’11 a 14 hores, l’Abric Romaní – NEAN Parc Prehistòric de Capellades, les entrades seran 2 x 1.

Darrera actualització: 05.03.2020 | 11:22