Continuen les millores al Teatre de La Lliga

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 00:00

Aquest estiu s’ha realitzat un seguit de millores al Teatre La Lliga de Capellades, especialment a les zones de vestuaris i dels passadissos de les llotges.

Tal com detalla el regidor de Cultura, Àngel Soteras, “continuem amb la línia iniciada la darrera legislatura d’invertir al Teatre de forma gradual i acordada amb la junta de l’entitat. Després de les últimes inversions en qüestions de seguretat o en la posada en marxa de la Sala Petita, completament equipada, amb què hem guanyat en possibilitats de diversificar-hi els actes programats, ataquem ara altres qüestions encaminades a millorar les condicions de comfort del teatre tant per al públic (butaques, llotges, lavabos...) com per als protagonistes de tot tipus d’esdeveniments (teatre, música, etc.) amb l’arranjament dels vestidors, que bona falta hi feia.

El nostre és un teatre amb un grau d’utilització molt intens i estem determinats a aconseguir que sigui una instal·lació amb l’equipament necessari per satisfer les necessitats de tot tipus d’espectacle”.

La zona dels vestuaris estava afectada per una sèrie d’humitats que l’havien anat deteriorant i que impedien als usuaris utilitzar-ho amb comfortabilitat.

Per això el primer que s’ha fet ha estat netejar les humitats i fer els sanejaments pertinents. S’hi ha instal·lat pladur i fibrociment antihumitat i una bomba d’aire –calor i fred- que també compta amb una funció específica per a la humitat. S’ha canviat els tancaments d’alumini i s’ha obert uns respiradors per ventilar l’espai. Posteriorment s’ha pintat i s’hi ha col·locat bancs, llums i mobiliari especials per a maquillatge.

L’altra gran intervenció d’aquest estiu ha estat a la zona dels passadissos de les llotges. El de la part esquerra era el que estava pitjor perquè s’hi havia filtrat l’aigua. Anteriorment es va arreglar aquest problema per la part externa de la façana –amb un envà pluvial- i enguany s’ha anat per la zona interior netejant paret i sostre. Els dos passadissos ara estan secs, amb els llums repassats i pintats de blanc.

Aquest estiu també s’ha fet altres intervencions més petites al moll de càrrega –també per evitar l’entrada d’aigua- i als lavabos del Teatre on s’ha posat un canviador per a nadons i miralls.

Encara per aquest any 2019 hi ha previst fer més actuacions ja que cal renovar butaques, tant al pati com a la grada, que s’han anat fent malbé.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 11:30