Mercat Figueter de Capellades

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

Aquest segon diumenge de Quaresma, amb un matí primaveral i una temperatura boníssima, s’ha celebrat una nova edició del Mercat Figueter de Capellades.

Els carrers es van omplir de parades i de visitants que van poder passejar i gaudir de totes les propostes. D’una banda, la mostra comercial va possibilitar que moltes botigues de la vila poguessin exposar i vendre els seus productes, tant davant dels propis comerços com als estands de la plaça Catalunya. Aquesta edició, l’estand de Capellades Comerç es va dedicar solidàriament a les candeles, unes polseres que s’han venut durant unes quantes setmanes als establiments capelladins amb l’objectiu de recollir diners per a la investigació del càncer infantil. El tancament de la campanya es va fer diumenge al vespre, al mateix estand, on es va informar que finalment s’ha recollit 9.131 euros.

D’altra banda, el Mercat Figueter és espectacle. Hi participen les entitats de la vila amb actuacions al llarg de la jornada de la Coral Xeremell, el Coro Romero, els grups In Crescendo i Happy Band de l’Escola de Música, Gegants, Dimonis de Capellades i el Grup Teatral, que va presentar els seus esquetxos “Figues d’un altre paner”, amb una proposta amb el públic damunt l’escenari. A més a més també hi hagué animació itinerant al llarg de la jornada: Catalan Bagpipe Band –música i espectacle en clau escocesa- i “Les Photografiers”, de la companyia La Tal, passejant amb cotxe d’època pel circuït firal. Molt bona acollida, amb una plaça Catalunya plena de públic, va tenir l’espectacle de tancament amb la companyia Fun Dan Mondays i la percussió i dansa de l’espectacle “Tärab”.

Els més petits també van poder escollir diverses opcions. Al matí la plaça de la Bassa es va convertir en un circuït on passejar amb ponis de la Hípica Serra Burgès. Per la tarda al mateix lloc hi hagué el participatiu espectacle “Batibull de Mercat Figueter”, de la Companyia de Parranda. A més a més la plaça Sant Miquel es va omplir de jocs de fusta i un inflable per als més petits.

Els amants del menjar més artesà van poder tastar els vermuts i gintònics dels estands de la plaça Catalunya i la mostra “L’Anoia, del Camp a la Taula”, on es va oferir productes de proximitat.

Aquest any, com a novetat, es va reforçar la fira amb activitats prèvies. A més del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, que es fa el dia abans des de fa tres edicions, enguany es va oferir el concert “La Tendresse”, amb l’Anna Roig i l’Àlex Cassanyes Big Band, que va pràcticament omplir la platea de La Lliga.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, remarca com “aquestes prèvies han estat molt ben rebudes. Al Concurs de Pintura Ràpida hem tingut més pintors i han estat més visibles i la Bassa va tenir molta gent que es va interessar per les seves obres i el procés de creació artística. El concert de dissabte també va funcionar molt bé i s'emmarca en la línia que seguim fa un temps de programar espectacles d'una qualitat i atractiu indiscutibles que no només ens permetin als capelladins gaudir d'una oferta cultural inaccessible fins ara  sinó que facin també de pol d'atracció per a què ens vingui públic de tot arreu. La prova és la quantitat d'entrades anticipades venudes a través d'internet o el que van arribar a treballar bars i restaurants aquella nit i el conjunt del cap de setmana. Pel que fa al diumenge, és evident que la nostra Fira té molta anomenada, molta gent l'espera i no hi podem fer grans canvis perquè no podem deixar d'oferir el que esperen tornar a trobar, però sí que introduïm novetats cada any perquè tampoc marxi ningú amb la impressió que «només» han trobat el mateix de sempre. Enguany hem comptat amb la col·laboració de Jardiflor Torres i la seva ambientació floral de carrers i places ha estat tot un èxit».

L’altra novetat d’aquesta fira ha estat la primera edició del Ral·li Fotogràfic que ha organitzat l’Agrupació Fotogràfica Capellades, amb 57 participants. Càmera en mà, van omplir els carrers cercant i escollint els molts escenaris de Fira. Els resultats del concurs es sabran el dia 30, quan es reuneixi el Jurat.

Finalment cal destacar especialment l’ornamentació floral. Es va decorar amb flors i vehicles antics, sobre rodes, diferents espais: el Safareig, dues cantonades del carrer Major i el Racó de Sant Jordi. Les flors i els vehicles van donar un gran ambient de bellesa i primavera, reforçat encara més pels aparadors dels associats de Capellades Comerç que també es van sumar a la iniciativa.

Darrera actualització: 19.03.2019 | 12:51