Homenatge al President Companys

Dimecres, 17 d'octubre de 2018 a les 00:00

Aquest dilluns 15 d’octubre Capellades ha fet un nou homenatge al President Companys.

El dia va començar amb les salves en el seu honor, llançades per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a primera hora.

A la tarda es va inaugurar l’exposició “Lluís Companys, polític fins a la mort”, que la Fundació Irla ha organitzat en la seva memòria.

A través d’una catorzena de plafons es pot resseguir la seva trajectòria on es combinen pinzellades més personals amb la seva trajectòria política com a home d’esquerres, republicà i catalanista. Un homenatge al polític honest i compromès amb el seu poble fins a la mort.

L'exposició romandrà oberta a la sala municipal Les Voltes de Casa Bas fins el 28 d'octubre. Es pot visitar els dissabtes i diumenges, matins de 12 a 2 i tardes de 6 a 8.

Després de l’habitual concentració convocada cada dilluns per l’ANC davant l’Ajuntament, a dos quart de vuit del vespre va començar l’acte d’homenatge, davant el monument a Lluís Companys.

Primer va intervenir l’Alcalde, Aleix Auber, qui va agrair la presència de  tothom i va explicar que primer els membre de la secció local d'ERC, el partit del president Companys, farien l’ofrena floral i seguidament els regidors del consistori.

Va continuar en els parlaments Àngel Soteras, regidor de Cultura, qui va anar fent una analogia entre la situació actual i el moment històric que li va tocar viure al President Companys. Soteras va llegir un text de l'any 2007 de l’actual president d’ERC, Oriol Junqueras, on parlava del moment en què Companys era a la presó i del seu afusellament. “Qui s’havia d’imaginar ara fa poc més de deu anys que a dia d’avui estaríem parlant de presos polítics. Nosaltres defensarem, com van haver de fer els nostres predecessors, Catalunya, la República i la Llibertat”.

L’acte va acabar amb tot el públic cantant Els Segadors.

Darrera actualització: 17.10.2018 | 11:09

Imatges