Reunió informativa del pressupost participatiu

Dimecres, 13 d'abril de 2022 a les 00:00

La setmana passada es va fer una reunió informativa per explicar què és un pressupost participatiu i com Capellades vol fomentar la participació dels veïns i veïnes.

El regidor d’aquesta àrea, Miquel Sabaté, va recordar com “fer un pressupost participatiu era un dels objectius d’aquesta legislatura. La pandèmia ens ha fet endarrerir fins ara els terminis però finalment ho hem presentat al Ple i l’any vinent podrem estrenar el primer pressupost participatiu de Capellades. Ens agradaria que molta gent es fes seva la idea i decidís participar-hi”.

Qui vulgui fer-ho pot trobar més informació en el futlletó del formulari que es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament o de manera presencial a les oficines de l’Ajuntament. En ell s’explica, entre d’altres qüestions, com les propostes han de ser d’inversions de qualsevol àmbit de competència municipal. Una inversió és un bé inventariable que és permanent en el temps. Des de la renovació o creació d’un equipament o infraestructura, la millora d’un espai públic, l’adquisició de mobiliari, la creació d’una web o aplicació, vehicles, eines, equips informàtics, material esportiu, entre d’altres exemples de béns inventariables. També que cal respectar el marc jurídic i legal existent, ser de competència municipal, ser viables tècnicament, no superar el límit pressupostari establert i complir amb criteris de sostenibilitat.

A la presentació de propostes hi pot participar qualsevol persona empadronada al municipi Capellades i també les entitats i col·lectius del municipi.

Es podrà presentar la proposta del 2 de maig al 20 de juny. Les persones que necessitin ajuda  podran fer-ho presencialment a l’Ajuntament de Capellades a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (c/Ramon Godó, 9) amb l’assessorament i suport de personal de l’Ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 14h.

Darrera actualització: 13.04.2022 | 11:30