Magnífic Bach per al tercer concert del Festival d'Orgue

Diumenge, 22 de maig de 2022 de 18.00 h a 20.00 h

El tercer concert del Festival d'Orgue de Capellades ens portarà a Jonatan Carbó a l'orgue i al Cor de Cambra de Granollers, sota la direcció de Marc Díaz amb "Magnífic Bach!"

El Magnificat de J. S. Bach és una obra lluminosa aclamada pel públic al llarg dels segles. En aquest concert, el Cor de Cambra de Granollers ens ofereix una versió d’aquesta perla mariana llatina en Re Major. Una versió especial, ja que l’obra és acompanyada per orgue, tot creant una atmosfera que barreja tradició i modernitat. En aquesta obra comptarem amb quatre solistes professionals que interpretaran algunes de les àries de l’obra.

Precediran el Càntic de Maria les peces corals a capella interpretades pel cor, una tria d’obres contemporànies de gran bellesa i del tot delicades i exigents. També comptarem amb la interpretació d’una peça per orgue sol del compositor català Andreu Diport, una obra que s’ha interpretat comptades vegades i que és de rabiosa actualitat.

En aquest concert el Cor de Cambra de Granollers serà dirigit per prestigiós director convidat Marc Díaz, fundador i director del Cor Cererols, que es posarà davant del cor en aquest concert tan especial. L’organista serà Jonatan Carbó.

PROGRAMA

Messies (HWV 56) George Frideric Handel (1685-1759)

Ubi Caritas, de “Quatre motets sobre temes gregorians” Op. 10/1 (1960) Maurice Duruflé (1902-1986)

O Vos Omnes (1932) Pau Casals (1876-1973)

Abenlied, Op. 69/3 (1855) Josef Rheinberger (1839-1901)

Lux Aeterna, de “Enigma Variations”, Op. 36 (1898-99) Edward Elgar (1857-1934)

Arranjament de J. Cameron

Preludi Abacial, sobre la signatura musical “G-As-C-H” (2021) (orgue sol) Andreu Diport i Feliu (1998)

Magnificat en Re Major, BWV 243 (1732-35) Johann Sebastian Bach (1685-1750)

1. Chorus: Magnificat anima mea

2. Aria: Et Exultavit

3. Aria: Quia respexit

4. Chorus: Omnes generationes

5. Aria: Quia fecit mihi magna

6. Duetto: Et Misericordia

7. Chorus: Fecit potentiam

8. Aria: Deposuit

9. Aria: Esurientes

10. Terzetto: Suscepit Israel

11. Chorus: Sicut locutus est

12. Chorus: Gloria Patri

FITXA ARTÍSTICA

Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila Jover, director titular)

Jonatan Carbó, organista

Marc Díaz, director convidat

 

Cor de Cambra de Granollers

Formació resident al Teatre Auditori de Granollers

El Cor de Cambra de Granollers dirigit per Josep Vila Jover neix el 1996 amb l’escola de música creada aquell mateix any en el marc de la Societat Coral Amics de la Unió, entitat dedicada des de 1877 a la promoció i difusió de la música coral. Juntament a l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor Jove Amics de la Unió, és formació resident al Teatre Auditori de Granollers.

El Cor de Cambra de Granollers ha participat en diversos festivals internacionals de cant coral tan a l’Estat espanyol com a diversos països d’Europa, ha col·laborat amb formacions com l’OBC, Vespres d’Arnadí o l’OSV i ha treballat sota la direcció d’Álvaro Albiach, Robert King, Manel Valdivieso, Christian Grube, Xavier Puig, Salvador Brotons, Edmon Colomer, Hartmut Haenchen, Josep Vila Casañas, Josep Caballé o Marco Antonio García de Paz entre d’altres. L’any 2019 va guanyar el Segon Premi al XLVIII Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros.

Després de presentar-lo al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), l’any 2022 el cor ha publicat el disc «Renaissance», un repertori de música antiga a capella sota la direcció de Marco Antonio García de Paz, fundador d’El León de Oro a Astúries i actual director titular del Cor de Radio Televisió Espanyola (RTVE).

 

 

 

Jonatan Carbó (Orgue)

Va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy, obtenint el Títol Superior d'Orgue i els Premis d'Honor de Grau Mitjà i Superior. Ha ampliat la seva formació en nombrosos cursos d'especialització amb els professors Michael Radulescu, Montserrat Torrent, Ludger Lohmann, Daniel Roth, Matteo Imbruno i Bernard Winsemius, entre d'altres.

Ha ofert recitals en orgues d'arreu de Catalunya, Illes Balears, Espanya i França, destacant els orgues del Palau de la Música Catalana, Catedral de Barcelona, Catedral de Girona, Basílica de Santa Maria de Maó, Catedral de Perpinyà, Basílica del Monestir de Montserrat, Església de Los Venerables de Sevilla.

Ha realitzat un doble CD amb l'obra “El Llibre d'orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès”, del compositor Josep Soler Sardà, i el primer CD amb música per a gralla i orgue, “Cornucòpia” fet a l’orgue de la Selva del Camp. També ha estat enregistrat per l'emissora de ràdio Catalunya Música.

Ha col·laborat amb moltes formacions vocals i instrumentals com el Cor Liedercàmera, Cor Vivaldi, l'Orquestra Terrassa 48 o l'Orquestra de Cambra del Garraf. És professor d'orgue al Conservatori de Grau Mitjà Mestre Joan Just i Bertran d'Igualada i a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Marc Díaz (Director convidat)

Comença els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, on decideix dedicar-se a la música coral

i a l’orgue. Amb els anys, estudia direcció de cor a l’ESMUC amb Josep Vila i Johan Duijck – finalitzant amb

una M.H. per al seu Concert Final - i al KMH d’Estocolm amb Fredrik Malmberg. Com a director, funda i dirigeix el Cor Cererols, dirigeix el Cor Gac, ha col·laborat amb el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i ha treballat com a preparador pel Festival Bachcelona i pel Joven Coro de Andalucía. Com a organista, ha treballat amb les principals orquestres i cors catalans.

Darrera actualització: 11.05.2022 | 12:05