L'Esbart Dansot a l'homenatge al mestre Jordi Núñez

Dissabte, 11 de juny de 2022 de 18.00 h a 19.00 h

19 esbarts de Catalunya, incloent el capelladí Esbart Dansot, participaran a l'acte d'homenatge que es farà aquest dissabte a les 6 de la tarda al Parc del Clot de Barcelona.

En Jordi Núñez va dirigir, per primera vegada, una cobla acompanyant a un esbart el juny de 1960. El mestre Manel Oltra li va “passar” el bolo. Des de llavors i fins avui no ha parat de dirigir cobles per tal que els esbarts poguessim ballar. 

Però la seva contribució als esbarts no només ha estat la de dirigir les cobles. Ha arranjat i instrumentat moltes danses, inclús ha composat algunes músiques per ser ballades pels esbarts . Marina, Les Gitanes de Rubí, el Mortitxol, el ball pla d'Alinyà... I no acabaríem.

Més de seixanta anys treballant i col·laborant amb els esbarts i pels esbarts!!! I sempre amb un somriure als llavis, sempre disposat a col·laborar i a facilitar la ballada.

Dissabte, 19 esbarts ballaran 9 de les danses instrumentades pel mestre Jordi Núñez. Aquella música que ell va arranjar o composar servirà per homenatjar-lo, dedicant-li les nostres danses.

Amb la Cobla Sabadell, dirigida per diversos mestres, entre ells en Xavier Cassanyes director de l'Esbart Dansot.

Els esbarts que participaran són: Esbart Olesà; Esbart Dansaire de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat; Dansaires d'Iluro; Esbart Ciutat Comtal; Esbart Maragall; Grup Mediterrània de St Cugat del Vallès; Esbart Sant Jordi - Esbart Joventut Nostra; Esbart Català de Dansaires; Esbart Dansaire de Tarragona; Esbart Gaudí; Ballet Folklòric Sarrià-Esbart Sarrià; Esbart Sant Julià de l'Arboç; Esbart Sabadell Dansaire; Dansaires de l'Hospitalet; Esbart Sant Marçal; Grup Picapoll Esbart Manresà; Esbart Dansot de Capellades; Esbart Joaquim Ruyra.

Danses que es ballaran: Bolangera de Moja. Ball de cintes de les preses. Copeo de Manacor i Parado de Valldemosa. Marina de l'Albert Sans. Ball de Mocador de Bot. Mortitxol d’Albert Sans. Mortitxol. Ball pla d'Alinyà. Bolero d'Alcúdia de Carlet. Les Gitanes de Rubí.

Darrera actualització: 08.06.2022 | 11:32