Darrer concert del Festival d'Orgue de Capellades amb Monica Melcova

Diumenge, 29 de maig de 2022 de 18.00 h a 20.00 h

El Festival d'Orgue de Capellades acabarà amb una "Improvisació a l'orgue sobre el film "The Kid" (1921), amb Monica Melcova a l'orgue.

L'organista Monica Melcova improvisarà la banda sonora durant la projecció del film The kid, de Charles Chaplin, amb l'Orgue Acitores (2015).

La pel·lícula

Escrita i dirigida pel mateix Chaplin, ara fa més de cent anys, The Kid (1921) té una forta càrrega autobiogràfica, ja que l'artista situa l'acció en un ambient tan pobre i descoratjador com el que va viure de petit a Londres, la seva ciutat natal.

Amb The Kid Chaplin va fer el seu primer llargmetratge, en el qual ja són presents les característiques de gran part de la seva obra: emotivitat i sentiment es donen de la mà amb la comicitat i el sentit de l'humor, o el que és el mateix, el melodrama és creua amb la comèdia i el resultat és una pel·lícula inoblidable.

Sinopsi

Qui és aquest xicot? El fill de l'Edna, una mare soltera que abandona el nedó a l'automòbil d'una família rica amb l'esperança que l'adoptarà. L'infortuni frustra els plans de la noia quan uns lladres roben el cotxe i deixen el nen en un barri pobre, on creixerà envoltat de trossets i de petits delinqüents. Uns anys més tard, l'Edna, convertida en una famosa actriu, mirarà de recuperar el seu fill... Se'n sortirà?

Fitxa tècnica del film

Direcció: Charles Chaplin

Interpretació: Charles Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance, Carl Miller, Tom Wilson, Charles Reisner

Producció: EUA

Any: 1921

Versió Muda amb Intertítols en castellà

Durada concert/projecció: 70' aprox.

 

MONICA MELCOVA

Natural d'Eslovàquia, s'inicia a la música a l'edat de 5 anys. Després dels seus estudis musicals al seu país natal, ingressa a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena, on estudia òrgan amb Michael Radulescu, obtenint els estudis de grau superior i el Premi d'Excel·lència del Govern Federal Austríac. Al Conservatori Nacional Superior de Música de París, i dins del Cicle de Perfeccionament, rep les ensenyances d'Olivier Latry i Michel Bouvard, traslladant-se posteriorment al Conservatori Nacional Superior de Lió per realitzar estudis d'improvisació amb Loïc Mallié.

Ha estat premiada en nombrosos concursos internacionals (Bruges, Žilina, Lisboa) i nomenada (entre 2002-03) organista titular a residència del Sapporo Concert-Hall (Japó). També ha estat convidada com a fer de jurat al Concurs Internacional d'Orgue de Chartres i al Concurs Internacionals d'Orgue de Luxemburg, entre altres.

Actualment és professora d'improvisació del Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) a Sant Sebastià i professora d'òrgan a la Reial Acadèmia Danesa de Música.

El 2021 ha gravat el documental Chercheurs d'Orgues, amb la Schuch Production, per a la cadena ARTE TV

Darrera actualització: 11.05.2022 | 12:09