Conferència de Joan Pinyol sobre "Avi et trauré d'aqui"

Dimecres, 22 de desembre de 2021 de 13.00 h a 14.00 h

El proper dimecres 22 de desembre a la una del migdia, Joan Pinyol, escriptor capelladí i professor de l’institut Pere Vives, impartirà una conferència a l’aula 501 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la lluita que du a terme des de fa tretze anys per treure el seu avi, Joan Colom Solé, del Valle de los Caídos.

Durant l’acte intervindrà el també capelladí Jordi Castellví, professor d’Antropologia d’aquesta universitat i està obert a tots els estudiants de la facultat i també de la facultat d’Història.

No és la primera vegada que Pinyol porta la seva lluita a les facultats universitàries. Ara fa dos anys va compartir-la en quatre universitats dels Estats Units, la de Baltimore, la George Town de Washington, al Hood College de Frederik (Maryland) i a la Columbia de Nova York. Però després d’haver publicat la primera versió del llibre el març de 2019 -que ha presentat en 49 ocasions-  i fa ben poc una versió actualitzada adreçada als estudiants de secundària i també universitaris -que ve acompanyada per una guia didàctica perquè es treballi a les aules-, el capelladí continua difonent el seu embat contra l’oblit d’uns fets i alhora continua fent passos per aconseguir l'objectiu final, que és recuperar el seu avi i enterrar-lo al cementiri de Capellades.

L’acte a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona està organitzat pel Departament d’Antropologia Social i Cultural i per la Xarxa d’Interès en el Patrimoni Etnològic (XIPE). 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 14:01