Concert Barcelona Gòspel Messengers

Diumenge, 29 de novembre de 2020 de 18.00 h a 19.00 h

El primer concert del 5è. Festival d'Orgue de Capellades - Memorial Josep Xaubet- serà amb els Barcelona Gòspel Messengers.

A partir de les 6 de la tarda es podrà escoltar als Barcelona Gòspel Messengers acompanyats a l'Orgue per Ramón Escalé, qui també en porta la direcció.

Des de la Ciutat Comtal arribaran al Festival d'Orgue de Capellades els Barcelona Gospel Messengers, és a dir el cor nascut del projecte Messengers, dirigit pel pianista Ramón Escalé,

A Barcelona Gospel Messengers es combinen fins a una vintena de veus masculines i femenines joves que recuperen i adapten al seu registre cançons emblemàtiques del repertori gòspel o d'artistes com Marvin Gaye o George Harrison, entre altres. 

Gràcies a la seva energia i espontaneïtat van ser els segons classificats del programa televisiu Oh Happy Day, han estat un dels grups més aplaudits del barceloní One Heart Gospel Festival, han acompanyat a Annette Bowen, han col·laborat amb la Sant Andreu Jazz Band o han triomfat amb el seu espectacle Gospel Meets Latin al costat del London Community Gospel Choir i la Barcelona Big Latin Band.

El cor Barcelona Gospel Messengers es funda l’any 2000, entre d’altres pel seu director, el pianista i compositor Ramon Escalé.

Des dels seus inicis, els Barcelona Gospel Messengers actuaran extensament per tot Catalunya trepitjant els escenaris més emblemàtics. L’any 2011 participaran en la producció Gospel & Flamenco amb la cantaora Alba Guerrero, en el marc del Festival de Flamenco de Ciutat Vella, i el 2012 editen el seu primer treball discogràfic, amb la col·laboració especial de la cantant Paula Domínguez.

El 2013, els Messengers són seleccionats per a formar part del programa musical de màxima audiència a la televisió pública catalana (TV3) Oh, Happy Day, on aconsegueixen arribar a la final i guanyar el reconeixement del jurat i del públic.

El maig de 2014 veu la llum …Go Higher!, el seu segon treball discogràfic enregistrat als Abbey Road Studios de Londres. Després de més de 70 representacions en la darrera gira, Barcelona Gospel Messengers torna als escenaris al principi de 2016 amb Be Here Now, una innovadora proposta en què porten alguns dels temes més coneguts de George Harrison al seu terreny.

El 2020, els Messengers presenten el projecte What’s going on?, en què, des del gòspel, es dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown.

RAMON ESCALÉ

Manresa 1959 , director i organista.

El seu recorregut de més de quinze anys endinsant-se en el món del gòspel, col·laborant amb figures internacionals com London Community Gospel Choir (UK), Linda Tillery & the Cultural Heritage Choir (EUA), Andrea Encinas (UK), Jason Taylor (EUA), Lurine Cato (UK), Trey McLaughlin and The Sounds of Zamar (EUA), Safari Children’s Choir (Uganda) i molts d’altres, han possibilitat la creació d’un discurs musical i una pedagogia específica per a transmetre tota l’energia y característiques musicals que aquest estil té, adaptant-lo a la sonoritat i idiosincràsia dels cors i cantants europeus.

Durant aquest trajecte musical, Ramon Escalé desenvolupa una intensa activitat pedagògica impartint més de 200 workshops, arreu de l’Estat espanyol i per tot Europa.

Escalé actualment dirigeix els cors Barcelona Gospel Messengers, Esclat Gospel Singers (Manresa), Goizargi Gospel Choir (País Basc) i Cors Gospel del Conservatori del Liceu (BCN). És fundador i director de Messengers Gospel College (BCN), i director pedagògic i artístic del Campus Internacional Gospel Rajadell des de l’any 2005.

En la seva faceta de pianista, arranjador i director de la Barcelona Big Latin Band, ha col·laborat amb Chucho Valdés, Omara Portuondo, Paquito de Rivera i Jerry González.

El preu de l'entrada són 6 euros i s'ha de comprar a través d'entrapolis.com 

El Festival es fa a l'Església de Santa Maria de Capellades sota l'organització de l'Ajuntament de Capellades i els Amics de l'Orgue Freixas Vivó.

Cal seguir les mesures Covid: distància, mascareta, rentat de mans;  #CapelladesCulturaSegura

Darrera actualització: 19.11.2020 | 13:06