Capellades s'il·luminarà per visibilitzar la malaltia de Huntington

Del 4 a les 00.00 h al 6 de maig de 2023 a les 12.00 h

Aquest divendres 5 de maig Capellades il·luminarà la Cinglera del Capelló per donar visibilitat a la malaltia de Huntington.

D'aquesta manera Capellades es sumarà a la campanya LightItup4HD que promouen associacions i organitzacions de tot el món per donar a conèixer la malaltia.

L'Associació Catalana de Malalts de Huntington en el seu 25è aniversari vol retre homenatge a les famílies que amb fermesa i constància han contribuït en la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia. L'associació, sense ànim de lucre, ofereix un acompanyament flexible, complet i evolutiu a les persones afectades i les famílies.

La malaltia de Huntington és una malaltia neurològica, crònica i hereditària. Poc freqüent. Es caracteritza per la presència d'alteracions motores, cognitives i psiquiàtriques. Generalment, comença a l'edat adulta i progressa amb el temps. Hi ha tractaments que permeten controlar els símptomes.

Un repte important i urgent és accedir als recursos públics de les persones afectades per aquesta malaltia d'entre 35 i 55 anys.

Grups d'intercanvi d'informació i científics de tot el món treballen en projectes de recerca per curar-los. EHDN és la plataforma europea d'afectats i professionals que treballen de manera conjunta. El projecte Enroll-HD, nascut ara fa 10 anys als Estats Units, és l'estudi observacional més important a nivell mundial de famílies amb malaltia de Huntington que posa les dades a disposició dels científics per accelerar el procés de recerca.

Darrera actualització: 04.05.2023 | 11:21