Aquest diumenge s'estrena "Neandertales. El último refugio"

Del 11 a les 00.00 h al 14 de març de 2021 a les 18.00 h

Aquest diumenge 14 de març a les 18 h s’estrena el documental Neandertales:el último refugio, una producció de Minoria Absoluta que es podrà veure al Canal National Geographic Espanya.

Neandertales: el último refugio se centra en les darreres investigacions sobre aquesta espècie amb les quals s’ha demostrat que tenien capacitats fins fa poc considerades exclusives de l’Homo sapiens com una tecnologia i una organització social complexa, l’art i el pensament simbòlic.

A més, hi ha escenes enregistrades al jaciment Abric Romaní (Capellades), un referent mundial per conèixer la vida de les comunitats neandertals on l’equip de l’IPHES-CERCA i de la URV hi porta més de 30 anys treballant-t’hi.

Entre els diferents experts que intervenen s’ha comptat amb Eudald CarbonellPalmira SaladiéJordi Rosell i Miquel Guardiola, els tres primers arqueòlegs de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA) i de la URV (Universitat Rovira i Virgili) i el darrer esmentat és responsable de Socialització d’aquest centre d’investigació.

Darrera actualització: 11.03.2021 | 11:05