L’Alcalde de Capellades, junt amb altres alcaldes de la comarca, assisteix a l’acte institucional de la Vegueria del Penedès

Divendres, 15 de març de 2019 a les 00:00

Ahir dijous es va celebrar a  la Vil·la Casals del barri marítim de Sant Salvador un acte institucional amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i els representants polítics de la Vegueria del Penedès.

A l’acte hi han assistit una setantena d’alcaldes, representants dels Consells Comarcals i de la Plataforma Provegueria Penedès, que han pogut escoltar el “compromís” del Govern amb el desplegament de la Vegueria del Penedès, manifestat pel president Quim Torra.

Aquest ha estat el primer acte de la vegueria del Penedès, aprovada el febrer del 2017 després d’una llarga reivindicació política i ciutadana.

Durant l’acte al Vendrell s'ha llegit un manifest pro Delegació del Govern en el qual es destaca la petició dels alcaldes i alcaldesses de la Vegueria del Penedès i dels presidents dels consells comarcals al president de la Generalitat i al seu govern perquè s’adoptin els acords oportuns per tal de dur a terme el desplegament al Penedès dels serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat. Es pot llegir íntegrament el manifest clicant aquí.

L’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, ha manifestat com “la nostra assistència a aquest acte torna a mostrar el compromís polític que hem adquirit amb aquest projecte des de fa molt  temps. I malgrat encara queda molt camí en el desplegament de la Vegueria, tal i com han remarcat diversos ponents, i que l’esforç històric de ciutadans i institucions perquè això fos possible no sempre s’ha vist compensat a la pràctica, cal posar l’èmfasi en el compromís de la Generalitat perquè res d’això quedi en paper mullat. Així que celebrem el compromís verbalitzat durant l’acte  i esperem veure’n resultats aviat. Compromisos que, evidentment, han de dotar als pobles de l’Anoia més eines per al seu desenvolupament”.

Darrera actualització: 15.03.2019 | 12:30