El Ple aprova crear la Plaça 1 d’Octubre

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 00:00

Dimecres passat es va fer la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament amb un punt destacat a l’ordre del dia: aprovar el nomenament de la Plaça 1 d’Octubre.

Els grups municipals de VdC-CUP, ERC i PdeCAT van presentar una moció per demanar aquest nomenament, en homenatge als fets succeïts a Capellades i a la resta del país ara fa un any. A Capellades, l’espai de davant de Cal Ponet va ser on es va concentrar el gruix de l’activitat i per això s’ha decidit anomenar  Plaça 1 d’Octubre.

En la seva exposició el número del PdeCAT, Marcel·lí Martorell, va compartir la reflexió de “mantinguem el ‘fer pinya’ com un element present en el nostre dia a dia”. Per la seva part, el representat d’ERC, Àngel Soteras, va sentenciar que “ho vàrem fer i ho tornarem a fer cada vegada que toqui”.

Des del PSC el cap de llista, Aaron Alcazar, va explicar com “discrepem de la idoneïtat, ja que aquest nom no genera consens, no és una jornada on tothom es va sentir interpel·lat a a participar”. L’Alcalde, Aleix Auber, va contestar recordant com “aquell dia hi havia gent que no tenia previst participar i en veure que els valors democràtics estaven sent vulnerats, ho va fer”.

Finalment tots els grups van votar-hi a favor, excepte el PSC que ho va fer en contra.

Com és habitual el Ple va aprovar l’acta anterior, els darrers decrets i una nova modificació de crèdit.

Per urgència es va incloure un punt, a sol·licitud del capelladí Joan Pinyol: la sol·licitud al govern actual del retorn a Capellades de les restes, amb les pertinents proves d’ADN, del capelladí Joan Colom Solé. D’aquesta manera el consistori capelladí dóna suport al seu net, Joan Pinyol, en la seva lluita per treure l’avi del Valle de los Caidos on va ser traslladat sense el coneixement de la família.

Els regidors van coincidir en valorar que aquest és un cas de dignitat col·lectiva i de restitució de la justícia i de la normalitat i van agrair a Joan Pinyol la tenacitat en la lluita. Al seu torn Pinyol va agrair a l’Ajuntament l’aprovació de la moció i va recordar com “l’avi és l’exemple de milers de casos que, després d’haver servit al seu país, han estat abandonats”.

En el Ple també es va declarar deserta la convocatòria de la subvenció de joventut, on hi hagué una sola participació, valorada com a no adequada a les bases. En aquest punt els regidors van coincidir en la necessitat de continuar treballant i insistint en aquest sector de població, més difícil d’accedir-hi.

El Ple també va aprovar per unanimitat el Reglament del Consell d’Infants. La regidora d’Educació, Susana Moreno, va agrair el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. Els regidors van coincidir en valorar molt positivament aquest nou instrument de participació, felicitant novament a la regidora d’Educació pel projecte.

Finalment, es va aprovar, seguint la normativa de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018, un increment salarial, des de l’1 de gener de l’1’5% i des del juliol del 0’25%.

Darrera actualització: 10.10.2018 | 15:39