Emocionant concert al Festival d’Orgue de Capellades

Dijous, 9 de novembre de 2017 a les 00:00

El Festival d’Orgue de Capellades va arrencar amb el concert de  la Coral Cantiga i el Gents Madrigaalkoor, de Flandes, acompanyats per l’organista Peter Thomas.

El concert Polifonia sacra de Flandes i Catalunya fusiona el repertori flamenc i català, amb peces de Casals, Mompou, Callaerts o Jongen, entre d’altres. Es tractava, doncs, d’una proposta única, atesa la dificultat de fer coincidir dues formacions d’altíssim nivell i així ho va reconèixer el públic assistent amb llargues ovacions i comentaris elogiosos al final.

Les especials circumstàncies que viu actualment Catalunya tampoc van ser absents de l’acte, ja des de la salutació inicial del regidor Àngel Soteras, que va presentar Capellades als cantaires flamencs com una vila de la República de Catalunya i els pobles flamenc i català com a amants de la música i de la llibertat.

El moment culminant, sens dubte, va ser l’emotiu bis final, el Cant de la Senyera, amb el públic dempeus, cantaires desplegant pancartes demanant democràcia i crits de Visca Catalunya ressonant a l’interior de l’església.

El proper concert del festival serà diumenge 19 de novembre a les 12:30 del migdia, amb "Cornucòpia, música per a gralla i orgue", amb Jonatan Carbó a l'orgue i Jordi Mestres a la gralla.

El programa de concerts previst es pot consultar aquí.

Darrera actualització: 09.11.2017 | 09:08