Comença el curs 2018-19 als 4 centres de Capellades

Dijous, 13 de setembre de 2018 a les 01:00

A Capellades el curs ha començat amb un lleuger increment dels alumnes més grans.

A la Llar d’Infants Vailets les classes es van iniciar el dilluns 3 de setembre. Aquests dies els més petits estan fent l’adaptació al ritme normal. Hi ha places lliure als tres nivells. De moment a lactants hi ha 3 nadons; d’1 a 2 anys, s’ha fet una classe de 6 i una altra de 8 i els més gran són 35. Tal com destaca la directora, Anna Mallen, “aquest cus seguirem amb el nostre projecte educatiu basat en el joc lliure i el moviment”.

El primer dia de classe a primària ha estat el dimecres 12. A l’escola Marquès de la Pobla són 370 alumnes, 5 més que l’any passat. L’eix transversal del centre és “Món real, món de fantasia”. El curs ha començat amb l’edifici d'infantil pintat de nou i amb una novetat a cicle mitjà. Es tracta de “Vox prima”, un projecte que compta amb el patrocini de l’empresa capelladina Miquel Costas y Miquel pel finançament de hardware i software online que permetrà treballar de manera interactiva la llengua catalana. Tal com destaca el seu director, Miquel Giménez, “els 31 mestres de la plantilla comencem com sempre molt il·lusionats i amb moltes ganes de treballar conjuntament amb els alumnes i les seves famílies”.

A l’Escola Mare del Diví Pastor el mateix dia 12 han començat també classes els 314 estudiants de P3 a 4rt d’ESO. La seva directora, Aura Maria Treminio ressalta com “aquest curs els nostres estudiants descobriran la Robòtica tant a primària com a secundària. L’any passat els de primària van iniciar un projecte de matemàtiques –Entusiama’t- i ara el continuarem a secundària amb el nom ONMAT”.

Finalment l’Institut Molí de la Vila també ha incrementat el seu nombre d’estudiants, que ara ronda els 515. El centre continua treballant de manera intensa els dos projectes de convivència i de lectura iniciats anteriorment. Precisament en aquesta darrera matèria s’ha reforçat la tasca empresa tot apostant per una plataforma digital que servirà per avaluar la comprensió lectora que fins ara es feia de manera lliure. Margarida Pinto, directora del centre, explica com “tot això ho compaginarem amb la recollida selectiva, igual que està fent tot el municipi. De manera específica aquest any volem aconseguir eliminar el paper d’alumini, que era un residu molt present”.

La regidora d’Educació, Susana Moreno, recorda com “des de la regidoria continuarem treballant des dels diferents espais, com el Pla Educatiu d’Entorn, per donar tot el suport a la comunitat educativa. Aquest curs seguirem amb l’órgan de participació que es va crear l’any passat – el Consell d’Infants- i que ha animat molt els estudiants de primària a participar.

Evidentment no deixarem de recolzar els projectes que ja s’estan consolidant -com l’Anem al Teatre- i cercant-ne de nous que puguin ajudar a millorar. En aquest sentit, per exemple, cal ressaltar la tasca d’assessorament per a estudis que està fent la tècnica de joventut, l’Alícia Benito, informant sobre diferents opcions a l’hora de formar-se tant aquí com a l’estranger”.

Darrera actualització: 14.09.2018 | 09:39