A punt per celebrar Sant Jordi dimarts vinent

Dilluns, 15 d'abril de 2019 a les 01:15

Tot és a punt per celebrar Sant Jordi just tornant de Setmana Santa.

Dimarts per la tarda, el 23 d’abril, hi haurà a la plaça Verdaguer la Fira de Sant Jordi. A banda de les habituals parades de llibres i roses, també n’hi haurà d’entitats i de partits polítics. A les 6 de la tarda per als més petits començarà el taller de manualitats de la Biblioteca El Safareig, a càrrec de “El Taller”. Per als més grans, també a les 6, demostració d’art floral a càrrec de Sheila Delgado. Una mica més tard, a les 7 i al terrat de la Biblioteca, “Versos al terrat” amb Margarida Bernús, Josepa Ribera i Franc Guinart.

També el dia 23, al matí, hi haurà novament “Roses contra l’oblit”. Aquesta iniciativa facilita que uns joves voluntaris, acompanyats per regidors de l’Ajuntament, vagin a casa d’una vintena de persones grans que habitualment no viuen molt la festa de Sant Jordi i els hi portin una rosa i un dolç. Les anteriors edicions ha estat molt ben valorades pels usuaris.

Aquest any la celebració de Sant Jordi estarà inclosa dins els actes de la Setmana Cultural, que acabarà el diumenge 28 i que tindrà un mínim d’una proposta diària.

Algunes d’aquestes activitats són les habituals d’aquestes dates, com ara, les representacions teatrals. Es faran el primer dia de tornada a l’escola, el dimecres 24 d’abril. Els més petits, llar d’infants i P3, a la sala d’actes de la Biblioteca gaudiran amb la matinal de contes del Jaume Ibars. Simultàniament a la plaça Verdaguer, els més grans veuran l’espectacle “Teatre arrossegat de Catalunya” amb la Cia. Teatre Nu.

Per als adults, la proposta teatral serà el dijous 26, a les 7 a la Biblioteca El Safareig, amb els “Contes portàtils” de Pere Calders que oferirà la Companyia Professors Substituïbles.

Abans d’arribar al cap de setmana i gaudir de la música, el divendres dins l’Hora del Conte es representarà “Sant Jordi a la cova del Drac”, amb la Sílvia Aparicio.

La música del cap de setmana té doble proposta per al dissabte: a les 7 Concert de Primavera a Paper de Música amb el Duo DeLIS i Concert de Sant Jordi amb la Coral Noves Veus i la Coral Laroc de Vilafranca del Penedès, a les 9 a l’església Capella Mare del Diví Pastor.

Finalment diumenge es farà el primer concert del Festival d’Orgue 2019, organitzat pels Amics de l’Orgue Freixas Vivó i l’Ajuntament de Capellades. L’organista Mar Vaqué serà l’encarregada de fer el Concert Inaugural, a les 6 de la tarda.

Darrera actualització: 15.04.2019 | 19:04