Mercat Figueter

Capellades acull aquest diumenge el Mercat Figueter

Aquest 25 de febrer és el segon diumenge de Quaresma i això, des de fa molts anys a Capellades, vol dir Mercat Figueter.

Durant tot el dia, de 10 a 20 hores, hi ha previst un munt de propostes diferents que s’aniran repartint en diferents hores i carrers.

Igual que l’any passat, cal destacar que el dissabte es farà el Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, que arriba ja a la seva edició número 31. Hi ha dues modalitats: la Capellades, que tindrà com a temàtica la plaça Verdaguer, i la general on es donarà tres premis de 400, 350 i 300 euros. El Jurat està format per l’Ajuntament de Capellades i els Amics de les Arts.

El programa és molt ampli. A la plaça Verdaguer s’ubicarà la mostra “L’Anoia del camp a la taula”, on es podrà veure i comprar vins, caves, cerveses artesanes i productes de l’Anoia de quilòmetre zero. Simultàniament durant tot el dia al carrer Major hi haurà una Mostra d’Oficis Artesans. A la plaça Catalunya s’instal·len els estands de les entitats, amb propostes molt diverses: el tastet de ‘migas andaluses’ i fideuada de l’Agrupació Cultural Casa d’Andalusia, el Vermut del Mercat de la Bodega J. Torres o el Tastet de Gintònics.

A nivell d’animació es començarà amb l’acció del Grup Teatral de Capellades a la inauguració, a l’estand de l’Ajuntament de la plaça Catalunya, a les 11. Mitja hora després la Companyia Xip Xap farà un espectacle itinerant de transhumància que començarà a la Bassa i s’acabarà al carrer Pilar. A dos quarts de dues es repetirà des de la plaça Catalunya cap al carrer Major.

A les 12, actuació de la Catalan Bagpipe Band, també amb música itinerant que sortirà de la plaça Catalunya.

A dos quarts d’una, davant la Piscina, comença el Concert Vermut del Grup Doble Capa + Lemon DJs.

A dos quarts de dues, a Casa Bas, entrega dels premis del Concurs de Pintura Ràpida i inauguració de l’exposició que es podrà visitar fins l’11 de març.

A la tarda, encara més música a partir de les cinc, amb l’espectacle de clown de carrer “Bergamotto Show” a la plaça Catalunya. També aquí, a un quart de set, es podrà escoltar el Concert de la Banda de l’Escola de Música.

En aquest programa divers s’ha pensat propostes per als més petits. A la plaça Àngel Guimerà, Eco-carrusel; a la Bassa, animals de granja i ponies durant tot el dia; i a la plaça sant Miquel –d’11 a 14 i de 16 a 19- “Salta i Juga amb La Xarranca.

En aquest circuit -plaça Catalunya, carrer Pilar, plaça Verdaguer, carrer Major, places Sant Miquel i Àngel Guimerà, carrer Abat Muntadas, Parc de la Bassa i Passeig- es trobarà parades amb l’oferta de tot tipus de productes i també les botigues de la vila que donaran a conèixer els seus productes.

Finalment, a banda de l’exposició de Casa Bas, també el Museu Molí Paperer acull la mostra col·lectiva “Inspired by Paper. Touring Exhibition 30 years IAPMA”. Al Passeig, davant el mateix Museu, al matí d’11 a 13:30 hi haurà les motos clàssiques del Amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès”.

El regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, valora el Mercat Figueter: "La Fira creix i són més els paradistes que trien venir a Capellades perquè saben que és un mercat amb molt ambient. Enguany consolidem algunes de les novetats introduïdes darrerament com l'avançament del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy al dissabte, que ens permet fer-lo més visible i començar a viure abans ambient de Fira, o la ubicació d'espais d'ambient familiar amb atraccions per a la canalla en diverses places però mai allunyades dels carrers amb parades de tot tipus de productes. Volem que capelladins i visitants circulin amunt i avall i per això hem afegit espectacles itinerants per afavorir aquesta circulació.

Amb aquesta mateixa intenció, desplacem les parades del carrer Major, hi recuperem la Mostra d'Oficis Artesans i la fem conviure amb el comerç local de manera que el carrer més cèntric continuï sent un punt d'interès però suposi el tap que en ocasions l'amplada de les parades provocava.

Entre altres novetats atractives destacaria la mostra «L'Anoia del camp a la taula», amb la possibilitat de conèixer formatges, mels, embotits, olis, cerveses, vins... tot el que els artesans de la nostra comarca fan tan bé o millor que altres i que sovint desconeixem".

Informació de servei per a paradistes, atraccions i entitats: 

1.- Parades. Data màxima: 15 de febrer

Per posar un parada al Mercat Figueter cal descarrergar-se la sol·licitud, omplir-la, signar-la, escanejar-la i enviar-la tot adjuntant fotografia del producte a vendre. El correu electrònic és crusellasrn@capellades.cat. A continuació es pot descarregar la sol·licitud i la normativa. Quan l'Ajuntament rebi la sol·licitud, comunicarà l'acceptació i explicarà on cal fer l'ingrés bancari de la taxa corresponent. S'haurà d'abonar abans del 19 de febrer. Si no, s'entén que es renuncia a participar-hi. Entre el 19 i 23 de febrer es rebrà un correu amb la ubicació definitiva.

2.- Atraccions i parades de gran format. Data màxima: 15 de febrer.

També cal descarregar, omplir, signar i escanejar la sol·licitud, enviant-la a crusellasrn@capellades.cat. Adjunt es pot descarregar la sol·licitud i la normativa. Les medicions es faran el dijous 8 de febrer a partir de les 11 les atraccions i a les 12 les parades de gran format. El dia 19 és el darrer per fer l'abonament total de la taxa.

3.- Entitats. Data màxima: 15 de febrer.

Les entitats de Capellades rebran un correu animant-les a participar al Mercat Figueter. Per posar una parada o estand cal omplir una instància. Es pot fer de manera telèmatica des d'aquesta pàgina web o bé de manera presencial. S'ha d'omplir la sol·licitud -aquí es pot descarregar- i registrar-la a l'Ajuntament.

Història:

El Mercat Figueter de Capellades és una fira-mercat que es celebra el segon diumenge de Quaresma. Aquest any 2018 serà el diumenge 25 de febrer.

La festa ve de lluny, quan la gent de comarca venia a comprar les "figues". Amb els anys va evolucionar primer cap a un mercat de temporada i més endavant com a fira.

Ara, durant tot el dia, es programa activitats variades per a totes les edats i gustos. Hi participen molt activament els comerços i serveis de Capellades, junt amb les entitats, per mostrar els seus productes, serveis i activitats.

 

Darrera actualització: 19.02.2018 | 11:20