Estimo com Vull 2019

Dijous, 8 d'agost de 2019 a les 00:00

Aquest any serà ja el cinquè que a Capellades es duu a terme la campanya “Estimo com vull”, amb l’objectiu d’aconseguir festes lliures d’actituds sexistes.

Enguany la imatge de la campanya s’ha estampat sobre una bossa de mà, que s’ha repartit per totes les llars de la vila.

Les actituds sexistes i de LGBTIfòbia que es produeix en grans esdeveniments sota el pretext de l’ambient festiu i els excessos s’ha convertit últimament en motiu de preocupació i també de reivindicació social. Entenem per actituds o agressions sexistes aquelles agressions físiques, verbals o simbòliques/ambientals que s’exerceixen sobre una persona per motius de gènere, d’orientació sexual o d’aspecte físic. Les violències masclistes són fruit d’un sistema de relacions patriarcals i heteronormatives i, per tant, no són actes aïllats que afectin una persona o un grup específic, sinó que ens afecten a totes i a tots i, per tant, hi hem d’actuar col·lectivament.

Tal com destaca la regidora d’Equitat, Adela Morera, “va dirigida a fomentar unes festes lliures d’actituds sexistes i a combatre les diferents formes de violències masclistes que tenen diferents intensitats: molestar i fer el bavós no és lligar, donar l’opinió sobre el cos no és un piropo, el consum d’alcohol durant la festa no és una excusa davant una agressió, entre d’altres actituds. Davant de les violències masclistes hem d'actuar col·lectivament”.

Aquest any, a més a més de la campanya, es desplegarà la segona fase del protocol contra les actituds sexistes en espais d’oci, que es va aprovar l’any passat. Enguany s’instal·larà durant tres nits nits de la festa un “punt lila”. Aquest és un equip de 4 professionals de l’educació social formades en violències masclistes, que oferirà servei d’informació i assessorament i, en cas d’agressió, atenció i acompanyament.

La campanya “Estimo com vull” ha estat creada per la Taula de Dones i impulsada per l’Ajuntament de Capellades.

Darrera actualització: 08.08.2019 | 10:24

Imatges