Tot a punt per retre novament homenatge al President Companys

Dimecres, 11 d'octubre de 2017 a les 03:00

Aquest diumenge 15 d’octubre es farà un nou homenatge al President Companys.

Tal com és habitual, a les 7 del matí ERC Capellades iniciarà els actes amb el llançament de salves en honor al President Companys.

L’acte institucional és previst que comenci a dos quarts d’una del migdia davant el monument al president Lluís Companys al carrer que porta el seu nom amb les ofrenes florals d’ERC-Capellades i del propi Ajuntament.

A continuació, i com a principal novetat d’enguany, es retrà homenatge a les víctimes dels judicis franquistes a Capellades. Àngel Soteras, regidor de Cultura, destaca la importància d’aquest reconeixement: “Com Companys, víctima de la dictadura franquista, empresonat amb la col·laboració dels nazis i afusellat després d’un simulacre de judici, també 35 homes i dones de Capellades van ser jutjats, i condemnats en la majoria de casos, per la dictadura franquista. La llista de penes, que van  dels sis anys de presó a condemnes a mort, mostra clarament la brutalitat del franquisme i comprovar com judicis i execucions es van continuar realitzant un cop acabada la guerra evidencia la seva mesquinesa.

Entenem que aquest reconeixement a aquestes 35 persones i a traves d’elles per extensió a tots els exiliats i represaliats per la dictadura no és només un acte de recuperació de la nostra memòria històrica –que prou que ens convé vist els darrers esdeveniments-, sinó simplement de justícia”.

Darrera actualització: 11.10.2017 | 11:59