Tot a punt per celebrar Sant Jordi intensament

Dimarts, 10 d'abril de 2018 a les 04:00

A Capellades la Diada de Sant Jordi es viurà de manera molt intensa tant el mateix dilluns 23 d’abril com durant tota la setmana anterior.

Des de la Biblioteca El Safareig s’ha organitzat una activitat per a cada dia de la setmana vinent. Es començarà el dilluns a les 6 de la tarda amb la segona edició del Laboratori de Lectura “El llop ha tornat”. Cal inscripció prèvia ja que les places són limitades. Aquesta és una activitat per fer nens i nenes a partir de 4 anys acompanyats d’una persona adulta.

Dimarts a les sis tornarà a la biblioteca la Montse Panero per fer una nova Hora del Conte. En aquest cas serà sobre “La muntanya de llibres més alta del món”. L’Enric estava convençut que havia nascut per volar. Mirava els avions, intentava fabricar-se ales.. Fins que un dia la seva mare li va explicar que hi havia altres maneres i li va posar un llibre a les mans.

Dimecres també a les sis es prevista la presentació del llibre “Mariona i els monstres”, amb la presència de l’autor i alhora il·lustrador Oriol Malet. La protagonista, la Mariona, és una nena molt especial que té molta traça amb els pinzells i, a diferència d'altres nens i nenes, no li fan por els monstres. Gens ni mica. De fet, per sorprenent que sembli, són els seus amics.
El primer projecte d'Oriol Malet en solitari. Un àlbum il·lustrat sense mots que neix de la relació de l'autor amb la seva filla.

El dijous es farà a les set de la tarda una nova trobada del Club de Lectura, novament conduïda per la Maria Teresa Costas, que servirà per parlar sobre el llibre “Un crim imperfecte”.

Per a divendres hi ha previst un storytelling amb l’Escola d’Anglès de Capellades, sobre el conte “Saint George’s Day”, que acabarà amb un taller per als assistents.

La celebració prèvia dels actes de Sant Jordi seguirà el diumenge 22 d’abril al matí, a les 12 al Teatre La Lliga, amb les projeccions de les pel·lícules dels Capgrossos de Capellades “Capellades, cada nen un capgròs” i “20 voltes al sol”.

El dia 23 d’abril la jornada serà també plena. De 9 a 12 del matí es farà a la Biblioteca una matinal de contes per als més menuts, els nens i nenes de P2 a P4, a càrrec del Jaume Ibars.

També al matí, d’11 a 12 es farà Teatre per a les escoles amb “La llegenda de Sant Jordi” a càrrec de La Roda Produccions.

A la tarda, de 4 a 6, es farà una nova edició de Roses contra l’oblit, una iniciativa que s’ha començat fa un parell d’anys que consisteix a portar una rosa i un dolç a persones en situació de dependència. Enguany hi col·labora el Grup pel Tercer Món, que s’encarregarà de fer bombons.

El gruix de l’activitat de Sant Jordi es farà a la plaça Verdaguer de 5 a 8 del vespre, amb les parades de llibres, roses i algun tastet de Sant Jordi. També hi haurà estand de la biblioteca amb llibres, contes i un taller de dracs de Sant Jordi.

Finalment, per acabar la jornada es farà al Terrat de la Biblioteca el recital “Batecs de poesia” amb la Margarida Bernús i el Cecili Ruedas. L’aforament és limitat a la capacitat de l’espai.

Darrera actualització: 10.04.2018 | 14:06