Més millores en el servei de subministrament d’aigua municipal

Dimarts, 19 de febrer de 2019 a les 00:00

La setmana passada es va efectuar una nova actuació de millora de la xarxa d’aigua.

En el pou de la Font Cuitora s’ha tret la bomba d’aigua per fer-li una revisió i instal·lar-hi una sonda que servirà per indicar el nivell en aquest punt d’extracció. L’actuació comportava risc de interrupció del subministrament però la celeritat de tot l’equip tècnic de la casa i empreses col·laboradores en executar les tasques en només quatre hores va fer que els dipòsits no exhaurissin les reserves i no veiéssim alterat el subministrament d’aigua.

La sonda ha quedat integrada com un element més dins el nou sistema Scada (Control supervisor i adquisició de dades) i per telemetria tots els punts actuals de la xarxa –el pou de la Font Cuitora,  el dipòsit de la Garsa i el del Camí del Cementiri- estan enviant les dades a un servidor central.

Aquest sistema de gestió i control modernitza les nostres instal·lacions.

Els treballs van començar a principis del 2017 amb una important inversió econòmica que va permetre instal·lar nous arrencadors -variadors de les bombes d’impulsió- i substituir els obsolets armaris elèctrics existents. Els variadors permeten arrancar els motors de forma esglaonada i amb això s’aconsegueix una reducció important del consum d’energia elèctrica.

Totes aquestes intervencions han comportat diversos talls d’aigua, alguns imprevistos i altres programats. El subministrament d’aigua és un servei 365 x 24h  cosa que dificulta molt que el manteniment o les millores no afectin el normal subministrament d’aigua a la vila.

Totes les dades que s’obtenen ja de les diferents sondes, sensors de nivell, de caudal o de consum elèctric permetran avançar en l’anàlisi de més millores a la xarxa d’aigua actuals. D’altra banda, les alarmes d’avís instal·lades permeten actuar amb més antelació a l’equip tècnic municipal d’averies.

En aquest sentit, els regidors d’urbanisme i infraestructures tecnològiques, Sergi Pérez i Jaume Solé, que juntament amb els tècnics municipal estan treballant en aquest  projecte, i l’escalf en moments complicats de veïnes i veïns, equip de govern i oposició, volen remarcar un altre cop: “demanem disculpes per les molèsties que han anat ocasionant els diversos talls d’aigua, potser n'hi poden haver més. La tecnologia i les màquines poden fallar, però la voluntat de continuar invertint i modernitzant les infraestructures de la nostra xarxa municipal d’aigua és prioritària per tal que totes i tots sentin que aquest és un servei municipal, on tothom hi hem de posar la nostra ‘gota d’aigua’.”

Darrera actualització: 20.02.2019 | 09:07