L’institut Molí de la Vila de Capellades ja té ecocomitè

Dilluns, 15 d'abril de 2019 a les 00:00

El divendres 5 d’abril s’ha constituït a l’institut Molí de la Vila de Capellades l’ecocomitè. Aquest òrgan està format per membres de tota la comunitat educativa: alumnes, professors, direcció, PAE, pares, membres del consell escolar i representants i autoritats municipals.

L’objectiu de l’ecocomitè és millorar la sostenibilitat del centre. L’estratègia consisteix en seguir una sèrie de passes com són la diagnosi inicial -per mitjà d’una auditoria-, el disseny de plans d’acció per a resoldre les mancances que hi pugui haver i l’aplicació d’aquests, així com la posterior difusió i avaluació dels resultats. Totes aquestes passes compten amb l’assessorament del programa internacional Ecoschools, que és qui dona les pautes per millorar en la sostenibilitat dels centres educatius arreu del món. Aquest assessorament és possible gràcies al suport econòmic de l’Ajuntament de Capellades.

Els plans d’acció elaborats per l’ecocomitè es desenvoluparan al llarg de tres anys. En aquest primer es treballarà la gestió sostenible de l’aigua. Durant EL segon any es millorarà la gestió dels residus. Finalment, en el darrer any, el tema central serà l’estalvi energètic.

Val a dir que la formació de l’ecocomitè va estretament lligada al seguiment del projecte Erasmus+ “Little steps make a big difference. Together, we take care of our home”, que l’institut Molí de la Vila està desenvolupant, conjuntament amb centres educatius de Polònia, Grècia, Rumania, Eslovàquia i Turquia.

Darrera actualització: 15.04.2019 | 16:36