L’Ajuntament i la Biblioteca disposaran de connexió de banda ampla

Dimarts, 11 de febrer de 2020 a les 00:00

Xarxa Oberta està realitzant obres de canalització soterrada al carrer  de Ramon Godó, plaça de Verdaguer i carrer del Pilar. Així mateix en breu es realitzaran del carrer dels Pins fins al de Sant Francesc, cantonada carrer de Santa Anna.

Xarxa Oberta és una concessió del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) per proporcionar al govern de Catalunya una xarxa neutra de telecomunicacions de gran ample de banda a tot el país.

Les  infraestructures, a part de l’ús per la Generalitat o altres ens mitjançant convenis, poden  i de fet són utilitzades pels operadors de fibra òptica per estendre i millorar les seves xarxes al territori.

El regidor de Comunicacions Jaume Solé manifesta que “ l’any 2017-2018 vàrem treballar i  aconseguir de la Diputació de Barcelona un estudi per enllaçar totes les nostres seus municipals amb fibra òptica. Infraestructures com aquesta serveixen per avançar en el projecte. Si ho recordem, fins fa poc Capellades no disposava de cap operador de banda ampla i ara la vila ja disposa de dos operadors de proximitat com Tecnocolor i Iguana i un tercer, Masmovil. Aquestes noves infraestructures promouran la vinguda d’altres operadors; la competència entre ells ens va bé: qui té millor servei és qui es guanya la fidelitat dels seus clients. Si volem un Capellades de futur amb nous reptes com la migració de segons quines feines al teletreball, projectes futurs de seus o hubs tecnològics o les noves necessitats de les nostres industries, necessitem d’aquestes inversions prèvies que ens fan més atractius i competitius com a poble.”

Darrera actualització: 11.02.2020 | 12:15