La sessió plenària de febrer aprova diverses mocions

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 00:00

La sessió plenària del mes de febrer es va fer el dimecres 28 durant tres hores. A l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat l’inici del projecte de reforma de l’Ajuntament, valorat en prop de 500.000 euros.

A continuació es va modificar el reglament d’utilització de la Piscina, incloent que per ser titular d’una caseta de bany cal tenir l’abonament.

La unanimitat es va mantenir en el capítol de les mocions, que van ser llargament debatudes. Es va començar amb la presentada pel grup del PSC exigint a la Generalitat l’abonament del deute pendent a les escoles bressol, matisant que l’aplicació de l’article 155 encara ho està retardant més.

El PSC es va abstenir en la moció de suport a les persones encausades a l’Anoia per les mobilitzacions del 8N a Igualada i comarca.

Per tornar a la unanimitat va caldre consensuar una aprovació de la moció per revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics presentada per ERC, retirant un dels punts de la moció.

La següent moció va ser sobre el dret a morir dignament i es va aprovar amb els vots a favor de VdC-CUP, ERC, PSC i la regidora Susana Olivares, i l’abstenció dels regidors del PdeCAT Marcel·lí Martorell, Eduard Iglesias i Elisabet Serret. Entre d’altres qüestions l’aprovació implica formació per al personal i difusió als mitjans municipals.

El Ple va seguir amb l’aprovació del canvi de representant al Consell Escolar, passant de la Violeta Mata –amb tots els grups agraint-li la tasca duta a terme- a la Marcel·la Pons.

La unanimitat es va mantenir als tres següents punts on es va fer modificacions comptables. Encara dins l’àrea de comptabilitat es va aprovar una contractació per a la realització del servei de gestoria i assessorament laboral per a l’Ajuntament i els seus organismes autònoms. L’aprovació va venir precedida d’un llarg debat sobre l’externalització dels serveis públics.

Seguidament es va modificar l’ordenança fiscal número 6 per afegir un nou fet imposable: la quota d’utilització dels tubs soterrats de serveis que, en alguns carrers, són propietat de l’Ajuntament.

Per urgència el Ple va incloure dos punts més. En el primer es va aprovar una moció de suport per a la vaga feminista i en el segon una moció per demanar la llibertat dels presos polítics. Els dos van ser aprovats per unanimitat.

Encara abans d’acabar la sessió dins els precs i preguntes el PdeCAt va demanar quan s’acabarà amb la contractació del servei de Deixalleria –responent-li que ara mateix està en concurs amb el procediment obert- i va fer un prec per demanar que s’estudiï la contractació del servei elèctric a empreses que facin baixar el cost final.

Per la seva banda el PSC va demanar que Capellades s’adhereixi a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Darrera actualització: 07.03.2018 | 11:13