La Festa Major escalfa motors des del dissabte 11 d’agost

Dimarts, 7 d'agost de 2018 a les 11:00

El dissabte 11 d’agost a Capellades ja es començarà a viure l’esperit de la Festa Major amb un seguit de propostes diferents.

La primera de totes serà la pintada del mural que farà la Festa Major Popular a les 10 de la nit al mur del Montferri, a la Ronda del Capelló.

A la tarda, des de quarts de set, el Pati de La Lliga acollirà la quarta edició del Capvespre d’Art, una proposta de La Lliga, El Taller i l’Ajuntament que reuneix el talent capelladí.

Més de 50 artistes presentaran les seves obres de tots els estils i disciplines. A més a més, l’espai estarà dinamitzat amb tallers i demos. Simultàniament es faran 3 tallers amb Polseres Miró, Tote bag "wormholes" i anime amb models cosplay. També 3 demos: dibuix digital, vídeojocs i dibuix animat; "live "painting a càrrec de Bubbles i Dr. Case –que ja van estar a Capellades presentant els seus treballs- i finalment, forja artística en directe.

A dos quarts de vuit del vespre a la plaça de la Bassa la Festa Major Popular anima a participar a la III Cursa d’Orientació.

Per acabar el dissabte: inauguració de la Barraca, sopar popular, bingo, disco i actuació sorpresa.

D’una banda a la plaça de la Bassa la FMP proposa inaugurar a tres quarts de deu la Barraca FMP i seguidament començar una actuació sorpresa.

D’altra banda, a la Plaça Catalunya, 4 entitats - Gegants, Hoquei, Futbol Sala i Futbol Femení- han organitzat el ja tradicional Bingo de la Festa Major. Primer, a les 10 del vespre començarà el sopar popular. Els tiquets es poden comprar anticipadament a l'Estanc del carrer Pilar per 8 euros. A continuació es farà el Bingo i per acabar Disco a la plaça fins les 5 de la matinada.

Per al diumenge hi ha tres actes  previstos. A la una començarà el Cuinem la Bassa de la FMP. Tothom qui vulgui pot anar a la plaça de la Bassa a cuinar el seu dinar o bé porta’l fet de casa. Allà es trobarà la infraestructura per compartir taula amb els amcs.

Per al vespre el Museu Molí Paperer de Capellades ha preparat dues activitats. Primer l’antropòleg capelladí Jordi Castellví presentarà el llibre “Cantar i fer paper”.  Tal com destaca el mateix autor, “Ara farà dos anys ens vam proposar d’iniciar un projecte d’anys d’investigació sobre les cançons que es cantaven als antics molins paperers. El museu juntament amb un equip multidisciplinar encapçalat per mi com a antropòleg, ha pogut recollir més de trenta cançons que són un testimoni únic de la societat que vivia i treballava als antics molins paperers. El llibre “Cantar i fer paper”  està coeditat per Eumo, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i el Museu Molí Paperer de Capellades”.

A les deu de la nit, a la Piscina Blava, concert amb “Cançons als molins paperers”. A la veu, Gemma Humet; a la guitarra, Eduardo Iniesta i com a actor, Jaume Bernadet. L’organització va a càrrec del Museu Molí Paperer i de la Fàbrica de Lied.

El dilluns 13, abans d’entrar pròpiament a la Festa Major de Capellades, és previst fer un reconeixement a les entitats esportives, a les 7 de la tarda al Pati de La Lliga.

A la nit, a partir de dos quarts de deu, la FMP proposa el seu “asado argentino” amb espectacle de nit a la plaça de Bassa.

 

Darrera actualització: 07.08.2018 | 11:29