La Biblioteca El Safareig de Capellades presenta el seu Pla d’Acció per aquest any 2018

Dijous, 15 de febrer de 2018 a les 00:00

El Pla d’Acció és un document que s’elabora des de cada biblioteca de la Diputació amb l’objectiu d’analitzar el punts forts i febles de cada instal·lació així com les línies estratègiques que es seguiran cada any.

En el passat 2017, el quart des de la inauguració el 3 de novembre de 2013, s’ha assolit tots els objectius plantejats en l’anterior Pla d’Acció, tal i com demostra l’increment d’usuaris i del préstec de materials.

Per aquest any, el Pla d’Acció de la Biblioteca El Safareig s’ha proposat 3 línies estratègiques. La primera recull seguir impulsant projectes transversals amb les diferents regidories i els agents culturals del municipi. En aquest sentit es seguirà donant a conèixer el Punt d’Informació Juvenil, ubicat a la segona planta de la Biblioteca; encetar el projecte del Voluntariat per la Llengua; col·laborar amb el Casal d’Avis, per exemple amb lots mensuals o oferint espais de trobada per a la Taula de Dones.

Com a totes les biblioteques del país el principal objectiu estratègic és el foment de la lectura. A Capellades es materialitza amb l’Hora del Conte, el grup de treball de les sales infantils de l’Anoia, els Laboratoris de Lectura, les visites escolars, la col·laboració amb la Unitat de Promoció de la Salut de la Diputació, el projecte “Cada divendres, emociona’t”; la consolidació del Club de Lectura Juvenil i l’estrena de l’Storytelling, entre d’altres.

Per aquest any 2018 la tercera línia de treball passarà per millorar l’accessibilitat al fons de la biblioteca, a través dels centres d’interès, de l’exposició del lot i millorant la visibilitat temàtica de les novel·les d’adults amb les icones creades des de la Diputació.

En l’anàlisi dels punts forts de la Biblioteca es recullen, entre d’altres ítems, qüestions com ara que aquest és un equipament cultural de referència dins el municipi, la bona valoració del servei per part dels usuaris, els treball tranversal amb les altres àrees del municipi, la bona relació amb entitats del municipi per portar a terme activitats conjuntes o el fet que sigui un espai molt cèntric i ben comunicat.

Oposadament, dins l’apartat d’oportunitats de millora, es destaca com l’estructura dividida en 4 plantes fa necessari que hi hagi més personal, el disseny intern que amb una escala oberta reparteix el soroll per tot l’edifici o el fet que no es pugui disposar de tot l’espai per les obres a l’Ajuntament.

Darrera actualització: 15.02.2018 | 10:03