Festes del Carrer totalment influenciades per la pluja

Dimarts, 12 de juny de 2018 a les 00:00

Per la capvuitada de Corpus Capellades ha celebrat un any més les tradicionals Festes del Carrer. Enguany, però, el temps ha estat el protagonista més destacat que ha condicionat i alterat el programa previst.

Divendres el tret de sortida va arribar amb el Pregó, on van participar les entitats festives: Gegants, Capgrossos, Falcons, escola de dansa Dance&Fun i  Dimonis de Capellades. Tots junts van participar a la cercavila i van actuar davant el nombrós públic que es va reunir a la plaça Verdaguer per escoltar primer les paraules del regidor de Cultura, Àngel Soteras, i del pregoner, Jordi Gabarró. El primer va destacar com les festes capelladines estaven plenament vigents perquè s’havien sabut adaptar als canvis dels anys sense perdre, no obstant això, la seva essència. Gabarró per la seva banda va posar en valor el bon moment de les Festes, que havien estat a punt de desaparèixer durant els anys de misèria i gana de la postguerra.

Dissabte al matí van començar les festes amb el Barri de les Bledes. Al matí els més petits van anar a portar la panera i a la tarda es va ballar lluïdament primer al barri i després a la Piscina.

Diumenge, la pluja ja va portar a moure de lloc la festa infantil, que va haver d’entrar al Teatre La Lliga. Dilluns, la inestabilitat va permetre fer lluïdament les paneres al matí, però va marcar el Ball de tarda. Dimarts i dimecres van ser els dies més mullats. El Barri del Gegant va poder portar la panera, però el Ball de tarda es va haver de traslladar al Pavelló Poliesportiu, on feia molts anys que no s’hi havia ballat. Dimecres el Barri del Ninot es va quedar sense paneres i a la tarda es va poder ballar a la plaça d’Espanya però no a la Piscina, tornant altre cop al Pavelló.

Dijous va ser el dia més concorregut. Al matí les paneres es van espantar pels núvols, però a la tarda tothom va voler acomiadar les Festes del Carrer i això va fer que acabessin sent una de les edicions més participades, tant de canalla petita com de grans.

Darrera actualització: 12.06.2018 | 12:27

Imatges

Els gegants a la Piscina