Els Reis passen per Capellades deixant una estela de regals i il•lusió

Dimarts, 8 de gener de 2019 a les 00:00

La Cavalcada dels Reis d’Orient ha posat -com cada any- pràcticament el punt i final a les celebracions nadalenques.

Després de les actuacions solidàries i dels festivals de les escoles, els actes més nadalenques van començar el dia 24 amb un participat Caga Tió a la plaça Verdaguer, de la mà de Capellades Comerç, i amb la inauguració de l’exposició de pessebres a l’església, després de la Missa del Gall.

El dia de Nadal es va celebrar a Capellades la tradicional Cursa del Gall Dindi i la Travessa a la Bassa. En una jornada prou càlida i participada es va començar amb la cursa dels més petits, amb 18 participants. El més ràpid va ser el Roger Quintana trigant només 3 minuts i a 14 segons a córrer els 1.000 metres. En segon lloc, el Pol Mena i en tercer l’Eric Torres. Les nenes més ràpides van ser la Carla Pomes i l’Aina Tarrida. A la Cursa  dels 4.600 metres s’hi van inscriure un total de 212 corredors i corredores. El primer va ser l’Albert Moreno Molins, del CAI, amb 13 minuts i 58 segons, i en fèmines, la Sònia Julià Sánchez, independent, amb un temps de 16 minuts i 10 segons. Acabades les dues curses es va fer l’entrega de premis a la mateixa Bassa. Hi van participar els regidors de l’Ajuntament, Adela Morera, Salvador Vives i Àngel Soteras i l’Alcalde, Aleix Auber. També en representació de Jaume Solé Quintana, els dos fills Jaume Solé, també regidor, i Josep Solé.

Pocs minuts després de les 12 del migdia va començar la Travessa a la Bassa amb 31 valents i valentes que es van tirar a la Bassa. Els guanyadors absoluts van ser en Xavi Tort Farrés i l’Olga Campoy Mora.

L’endemà, Sant Esteve, a Capellades vol dir Concert de la Coral Noves Veus. Aquest any es va poder gaudir amb les sardanes, el cant coral i les nadales de la Coral i de la Cobla Almogavarenca.

Des del 28 de setembre el Pavelló Poliesportiu ha acollit una nova edició del Saló de la Infància, enguany dedicada a l’espai.

Un dels moments àlgids i esperats va ser l’arribada del Patge Kamalú, enguany acompanyat de la patgessa Halima. Un seguici reial els va esperar amb balls, música i palmeres, acompanyant-los fins la plaça Verdaguer on varen ser rebuts per l’Alcalde, Aleix Auber, i van fer un discurs per a totes les famílies. Els dos emissaris reials van insistir molt en recordar als nens i nenes que s’han d’agafar la vida en positiu, repartint alegria al seu voltant cada dia.

Dins l’església un ampli dispositiu permetia entregar les cartes amb la il·lusió i els desitjos de cada infant.

El 4 de gener, darrer dia del Saló, la Coral Xeremell va fer el seu Concert de Reis amb una Lliga plena de pares, mares i familiars disposats a passar una molt bona estona de música i cant.

Aquest dissabte la Cavalcada, amb el seguici de patges i patgesses, ha arribat a Capellades per repartir els regals per cada llar.

Ara, només queda el sorteig de Capellades Comerç entre totes les persones que han omplert la seva butlleta als establiments adherits. Serà aquest dissabte, a les 12:30, al Racó de Sant Jordi, quan es sortejaran els 3 vals per compres de 500, 250 i 250 euros. L’endemà diumenge, 13 de gener, després de la missa de migdia es farà l’entrega de premis del Concurs Infantil de Pessebres.

Darrera actualització: 08.01.2019 | 11:05