Els Camins del paper: 5 itineraris pel paisatge industrial paperer de l’Anoia

Dimecres, 17 de maig de 2017 a les 12:30

Aquest diumenge al matí es farà la presentació del projecte Els Camins del Paper, on es proposen 5 rutes per descobrir el paisatge industrial paperer de l’Anoia.

Passant per rieres, recs, rescloses i molins paperers es pot conèixer el paper i patrimoni que ha estat des del segles XVIII-XIX fins als nostres dies un dels motors econòmics de la comarca.

Les cinc rutes tenen diferents dificultats, i durades, però totes elles surten de Capellades.

L’Itinerari 1 és el més urbà i curt, té 3,44 quilòmetres i una durada prevista de 45 minuts. Tot i així, és on podrem veure més elements del patrimoni paperer.

L’Itinerari 2 és de dificultat moderada, amb un recorregut de 8,53 quilòmetres i un temps d’una hora i quaranta-nou minuts. Aquesta és la proposta més industrial, que permet veure com els antics molins paperers han donat pas a les fàbriques modernes.

L’Itinerari 3 és un pel més llarg, amb 10’02 quilòmetres per fer en un temps estimat de 2 hores i 13 minuts. Es pot fer d’anada i tornada o bé es pot agafar el tren per a la tornada.

L’Itinerari 4, 16,41 quilòmetres i 3 hores 27 minuts d’execució, segueix el riu Anoia cap avall tot endinsant-nos en els boscos de Vallbona d’Anoia i Cabrera per conèixer l’única colònia industrial de la comarca.

L’Itinerari 5, el més llarg amb 18,29 quilòmetres i per fer en 4 hores i 26 minuts, passeja per la riera de Carme, per descobrir a banda del patrimoni industrial un entorn natural únic.

Tota la informació sobre aquests 5 itineraris es pot consultar a la pàgina www.caminsdelpaper.cat

A més a més també hi trobaràs consells per als caminants i un diccionari específic per conèixer paraules relacionades amb el món paperer.

Aquest és un projecte del Museu Molí Paperer, amb el suport de l’Ajuntament de Capellades, la Diputació de Barcelona, Anoia Turisme-Consell Comarcal de l’Anoia i l’Associació d’Esports de Muntanya de Capellades.

Darrera actualització: 17.05.2017 | 12:32