El Ple aprova convenis per aquest any 2019

Dijous, 4 d'abril de 2019 a les 00:00

El darrer dimecres de mes s’ha fet a Capellades la sessió ordinària del mes de març.

En primer lloc s’ha aprovat l’acta de la sessió anterior i s’ha donat compte dels darrers decrets d’alcaldia. 

Per unanimitat s’ha aprovat la convocatòria de consulta pública com a pas previ per a l’aprovació inicial del projecte de reglament regulador del Consell Municipal de Dones i persones LGTBI de Capellades. Tal com va explicar la regidora d’Equitat, Adela Morera, “això vol dir que durant quinze dies tothom qui vulgui, tant a nivell personal com d’entitat, pot fer arribar les seves propostes o modificacions per al projecte de reglament regulador del Consell Municipal de Dones i persones LGTBI de Capellades”.

Seguidament, amb la tònica de la unanimitat presidint tot el Ple, es va donar pas a l’aprovació de les bases per a les subvencions per al Jovent 2019. La regidora de Joventut, Susana Moreno, va explicar com “aquestes bases en els darrers anys s’han anat adaptant a les necessitats que té actualment el jovent i esperem que enguany tinguin bona acollida i siguin sol·licitades amb molts projectes diferents”.

Els 4 següents punts van ser 4 convenis diferents. El primer, amb la Comissió de Reis, va aprovar adjudicar 2.800 euros per a la realització d’aquesta festa, explicant que la diferència amb la resta és només sobre la justificació ja que, per calendari, s’ha de fer diferent.

En el conveni entre l’Ajuntament i la Comissió de Festes del Carrer es va aprovar la subvenció habitual de 3.000 euros i amb Xarxa Capellades, una altra de 2.000 euros, igual que en les darreres edicions.

Finalment, encara per unanimitat, es va aprovar el conveni amb Càritas, de 6.200 euros. Tal com va explicar el regidor d’Acció Social, Salvador Vives, “des del 2018, aquesta quantitat depèn del número de famílies que s’atenen fins a finals d’any”.

Abans de precs i preguntes, el regidor d’Hisenda, Jaume Solé,  va explicar el darrer reial decret llei que estableix que “per augmentar el poder adquisitiu dels treballadors públics enguany es farà un augment salarial. A tothom, primer s’incrementarà el 2‘25% i després, en funció del PBI es pujarà o no el 0’25% i encara al desembre hi ha la possibilitat que hi hagi una tercera puja de com a màxim el 0’3%”.

A Precs i Preguntes el regidor Martorell, del PdeCAT, va demanar una valoració de tècnics sobre l’estat d’una biga del Pavelló Poliesportiu. L’Alcalde, Aleix Auber, va explicar que aquesta valoració ja s’havia demanat fa temps i que no tenia  cap perill. Per la seva part Aaron Alcázar del PSC va sol·licitar que s’arreglin els darrers desperfectes del parc infantil de la Bassa.

La sessió es pot  veure pel Canal You Tube de l’Ajuntament de Capellades.

Darrera actualització: 04.04.2019 | 11:48