El Festival d’Orgue arrenca amb jazz

Dimarts, 15 de maig de 2018 a les 00:00

Aquest diumenge ha començat el Festival d’Orgue de Capellades amb un concert d’Ignasi Terraza a l’orgue i Matthew Simon a la trompeta, improvisant sobre els gran estàndards del jazz del segle XX.

L’arrencada ha estat molt bona, amb més de 150 persones a l’església de Santa Maria gaudint de la bona música en directe. El Festival va començar amb la presentació per part del regidor de Cultura, Àngel Soteras, qui va tenir un record per a Montserrat Freixas Vivó -qui va fer la donació de l’orgue a la parròquia- i Gemma Romanyà Valls, ànima de Paper de Música entre altres iniciatives culturals. “En ambdues hi trobem l’amor a la música, l’arrelament a Capellades i la voluntat de deixar un món millor, en el seu cas fent més fàcil l’accés a la música. El nostre Festival s’inscriu en aquesta línia: no volem només fer-ho millor, sinó fer-ho per a més gent, i per això en aquesta edició introduïm noves combinacions amb jazz o cinema amb la idea d’arribar a nous públics”.

En nom dels Amics de l’Orgue va intervenir Isidre Romeu valorant positivament el programa d’enguany on es donaran a conèixer nous registres de l’orgue i es donarà protagonisme a la gent de casa.

Ignasi Terraza va anar presentant els diferents temes que va anar interpretant, amb l’acompanyament magistral de Matthew Simon a la trompeta, fins arribar a la sorpresa final amb Big Mama interpretant els dos darrers temes.

La propera actuació serà el diumenge 27 de juny a les sis de la tarda, també a l’església de Santa Maria, amb Juan de la Rubia interpretant “L’ànima de Faust”.

Darrera actualització: 15.05.2018 | 11:52