Crònica del Ple del mes de gener

Dimarts, 4 de febrer de 2020 a les 00:00

Aquest dimecres s’ha celebrat la sessió ordinària del mes de gener de l’Ajuntament de Capellades.

En primer lloc es va aprovar per unanimitat les dues actes de les sessions del mes de desembre. Seguidament es va donar compte dels decrets dels mesos de desembre i gener.

La unanimitat es va mantenir en el tercer punt, on es va aprovar l’actuació del conveni tipus que està signat amb la Diputació de Barcelona sobre l’assumpció de la gestió informatitzada del padró d’habitants de l’ens local. Aquesta gestió ja estava cedida i aprovada però ha canviat la normativa i ha calgut actualitzar el conveni.

Abans de passar als habituals precs i preguntes el regidor de Cultura, Àngel Soteras, va parlar com a instructor de la Comissió que està treballant en la preparació de l’acte de reconeixement a Antoni Argelich com a Fill Adoptiu de Capellades. Va explicar que aquest nomenament de Fill Adoptiu té el mateix prestigi que el de Fill Predilecte. La distinció és purament administrativa ja que aquest és el màxim reconeixement que se li pot fer a una persona que no ha nascut a la vila.

Soteras va exposar la trajectòria vital de l’Antoni Argelich i la seva extensa implicació amb Capellades. “D’una banda, cal parlar de la seva participació en moltes entitats i associacions: la Joia Capelladina, els espectacles del Centre Cultural i Recreatiu, la primera Comissió de Reis, La Miranda, Santa Bàrbara... i moltes altres. Però també –potser menys conegut- cal parlar del mèrit d’haver participat a la Junta que va impulsar la creació de l’institut Molí de la Vila en un moment en què a Capellades, per nombre d’habitants, no li pertanyia tenir-ne. D’altra banda, l’Antoni Argelich també ha destacat en el disseny, creació i manteniment de la imatgeria (Gegantets, Capgrossos, el Drac...) i la seva empremta és visible en diversos indrets capelladins com el Racó desant Jordi. Tot això, com a mínim, el converteix en un ferm candidat a tenir aquest reconeixement”. Tots els regidors hi van votar a favor. L’acte es farà el diumenge 23 a les 12 del migdia i serà obert a tothom qui vulgui assistir-hi.

La sessió es va retransmetre en directe pel Canal de You Tube de l'Ajuntament de Capellades i es pot descarregar en aquest enllaç

Darrera actualització: 04.02.2020 | 13:22