Crònica del Festival d’Orgue de Capellades

Dimarts, 11 de juny de 2019 a les 00:00

L’organista Jonatan Carbó i el cor de noies Exaudio van posar el punt i final al Festival d’Orgue de Capellades d’enguany, amb una bona resposta per part del públic.

Prop d’un centenar d’espectadors es van reunir en l’horari habitual, diumenge a les sis de la tarda, per gaudir d’una tarda de bona música i de bones veus. Un dels moments àlgids del  recital es va donar quan les components del cor van baixar entre el públic i van cantar el Cant dels Ocells a capella.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, valora aquest Festival d’Orgue de manera molt positiva, “i més si tanquem amb aquest bon record del darrer concert. Han estat quatre concerts amb propostes diferents, amb repertori més clàssic, amb valors de futur com els alumnes de l’ESMUC que segur que sentirem en els propers anys.

El nostre comença a ser ja un festival consolidat i la prova és que rebem durant tot l’any propostes com la d’avui. Ara, junt amb els Amics de l’Orgue, treballem ja en la propera edició.”

Aquest ha estat el quart any que Capellades ofereix un Festival d’Orgue des que es va estrenar a l’església aquest orgue Freixas Vivó. D’una banda la programació ha estat variada amb propostes des dels més clàssics fins al jazz, passant per les cançons de pel·lícula. D’altra banda, aquest cicle també ha comptat amb una part més pedagògica adreçada als alumnes de les escoles de Capellades que cada any, a sisè, passen per l’església per veure i escoltar aquest instrument al detall.

Darrera actualització: 11.06.2019 | 11:26

Imatges

Orgue Orgue