Crònica de la darrera sessió plenària

Dimecres, 5 de desembre de 2018 a les 00:00

Aquest darrer dimecres de novembre s’ha celebrat la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades.

Després d’aprovar l’acta de la sessió anterior, es va debatre una moció presentada per VdC-CUP, ERC i PdeCAT a favor de l’absolució dels presos polítics. Es va explicar la moció on, entre d’altres punts, es va acordar rebutjar les penes que es demanen per als inculpats, exigir l’absolució de tots els encausats, denunciar la no separació de poders o demanar la llibertat dels presos. Els tres partits polítics que van presentar la moció va donar vot favorable, però el PSC va fer-ho en contra, admetent com les circumstàncies actuals dificulten la normalització política a Catalunya.

En el ple també es va donar compte dels darrers decrets d’alcaldia, es va aprovar el canvi de representants en la junta de govern de la llar d’infants Vailets i es va fer una modificació de crèdit.

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser l’aprovació inicial de la creació del servei públic municipal d’allotjament social temporal per a persones en situació de vulnerabilitat social o pels supòsits d’emergència social.

Tal com va explicar la regidora d’Habitatge, Adela Morera, “la nostra voluntat ha estat donar-li vida a un habitatge de titularitat municipal que estava en desús. Hem fet un reglament, amb l’assessorament d’un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, on es regula l’ús i les condicions. Tot i ser un recurs puntual, en funció de la renda s’haurà de pagar una quota de lloguer o de subministraments externs”.

Tots els grups van valorar positivament l’aprovació d’aquest nou servei públic, votant-hi a favor.

Darrera actualització: 05.12.2018 | 09:15