Consells sobre el mosquit tigre

Dijous, 27 de juny de 2019 a les 00:00

Amb l’arribada de la calor sempre hi ha una augment de picades de mosquit.

Cal ser curós amb les picades de mosquit tigre, més doloroses i transmissores de malalties. La millor manera de combatre’l és la prevenció.

La Generalitat de Catalunya ha publicat com cada any un seguit de consells per evitar-ne la proliferació.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a vector (transmissor) d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, dengue i Zika. A Catalunya s'han detectat casos importats d’aquestes malalties. Tots ells tenen antecedents d’haver viatjat a zones endèmiques com són el sud-est asiàtic, l’Àfrica o el Carib i d’haver estat picats per mosquits durant la seva estada.

Darrera actualització: 27.06.2019 | 13:20