Campanya de vacunació del grip al CAP Capellades

Dimecres, 7 de novembre de 2018 a les 01:00

Aquestes setmanes s’està fent una campanya de vacunació de la grip al CAP Capellades.

Per vacunar-se només cal anar al centre de salut i demanar hora. Tal com es va recordar en el Consell de Salut del mes d’octubre, és important vacunar-se perquè aquesta és la mesura més eficaç per evitar el contagi de la grip, una malaltia respiratòria vírica fàcilment transmissible d’una persona a una altra. És indicat que, en prevenció, es vacunin  les persones majors de 59 anys, les embarassades o les persones de qualsevol edat amb patologies cròniques: malalties respiratòries, cardiovasculars, diabetis...

Cal recordar que la vacuna no pot causar la grip, serveix per fabricar uns anticossos que entrenen el nostre organisme per lluitar més ràpid contra els virus, redueix el risc d’infecció, fa que si s’acaba agafant la grip sigui més fluixa, cal posar-la abans que arribi el fred.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya informa que el període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.

Professionals d'atenció primària de Moià i Castellterçol, a la Catalunya central, han gravat un vídeo on conviden la ciutadania a vacunar-se contra la grip. L'objectiu de la campanya és augmentar el nombre de vacunats i superar l'any anterior.

Els treballadors de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central (ICS) van inventar-se una lletra a ritme de la cançó "Músic de carrer", del grup català Txarangoon destaquen la importància de vacunar-se contra una malaltia que sorgeix sobretot durant la tardor.

Darrera actualització: 07.11.2018 | 11:21