“Avi et trauré d’aquí”, divendres a Capellades

Dijous, 28 de març de 2019 a les 01:00

Després d’haver-lo donat a conèixer divendres passat a l’Espai Òmnium Cultural de Manresa, a càrrec de l’historiador Joaquim Aloy i dissabte passat a La Llibreteria de Gelida, en una sala plena de gom a gom, i a càrrec del també historiador Ramon Arnabat, aquest proper divendres 29 de setembre l’escriptor Joan Pinyol presentarà el llibre “Avi, et trauré d’aquí!" (Saldonar edicions, 2019) al seu poble.

L’acte, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Capellades, tindrà lloc a la sala gran del teatre de la Lliga a les 20.00 i comptarà amb les intervencions de Clàudia Rius, periodista cultural i cap de redacció de www.nuvol.com i de Francesc Gil-Lluch, editor.

De la mateixa manera que en les anteriors presentacions Joan Pinyol donarà a conèixer el contingut del llibre en el qual dona compte de la lluita que fa vora onze anys que du a terme per treure l’avi matern, Joan Colom Solé, del Valle de los Caídos i també es projectaran algunes seqüències del documental del programa Sense Ficció que el 2013 va estrenar TV3 i que va servir per conscienciar la població d’uns fets, el trasllat de milers de víctimes republicanes cap al mausoleu franquista, que es van amagar durant dècades.

Tal com recorda Àngel Soteras, regidor de Cultura, "més enllà de l'indiscutible valor intrínsec del llibre i de la tasca del Joan Pinyol, aquest acte s'inscriu en la nostra voluntat de recuperació de la memòria històrica, especialment la de les víctimes de la repressió franquista. A Capellades, els darrers anys les commemoracions de l'assassinat del President Companys els 15 d'octubre compleixen aquesta funció i la història del Joan Colom i la de la lluita del seu nét, el Joan, és una baula més d'aquesta cadena".

Ahir dilluns, en Joan Pinyol va sortir al 324, amb en Xavier Grasset. Pots escoltar-ho aquí

Després de Capellades el llibre es continuarà donant a conèixer en poblacions com Moià (5 d’abril), Reus i Falset (6 d’abril), Barcelona (9 d’abril) i Igualada (12 d’abril).

Darrera actualització: 28.03.2019 | 13:41