Actes del 8 de Març a Capellades

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 00:00

Capellades ha celebrat un any més diversos actes en motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

El divendres va començar amb la Vaga Feminista. A les 12, concentració a la plaça Verdaguer on es va fer una lectura del manifest.

Per la tarda, a les 6 a la Biblioteca El Safareig, es va posar en escena “La caputxeta forçuda”, de la mà de la Sílvia Aparicio, amb molt bona acollida per part dels assistents.

Divendres al matí es va fer una caminada convocada per la Taula de Dones i la regidoria d’Equitat, per fer un dels itineraris del “Camins del Paper”, en clau femenina.

El conservador del Museu, Ton Lloret, va ser l’encarregat d’adaptar aquesta habitual sortida en clau de gènere, donant dades sobre les tasques que feien les dones, el seu rol, les diferències salarials de l’època, l’organització dins un Molí Paperer, i la divisió sexual del treball. Tal com va explicar, “és una llàstima constatar com no hi ha gaire informació sobre les dones de manera específica. Les dades concretes que he pogut trobar són de molins de França, equiparables per època i estructura als d’aquí”.

Bona part dels assistents va continuar la matinal amb un concert vermut al Mirador del Museu, on es va afegir més assistents. El David Garcia a la guitarra i la Jordina Biosca amb la seva excel·lent interpretació van fer les delícies del públic amb rondalles i poemes.

La regidora d’equitat, Adela Morera, valora en positiu la jornada “el moviment feminista creix a la Vila, i enguany, a part de realitzar els actes des de la Taula de Dones i de la Regidoria, s’han realitzat altres accions organitzades des de la Coordinadora Feminista de Capellades, un espai de trobada que s’ha originat a al voltant de la vaga feminista del 8 de Març”.

Darrera actualització: 12.03.2019 | 09:27

Imatges

Concert Concert Concentració 1