A punt la programació d’actes de Santa Dorotea

Dijous, 23 de gener de 2020 a les 01:00

Capellades celebrarà la seva Festa Major d’Hivern la primera setmana de febrer, coincidint amb Santa Dorotea.

El programa d’actes previst està adreçat a totes les edats i públics, amb una clara aposta pel teatre de primera línia.

 En aquest sentit, la regidora de Festes, Susana Moreno, explica com “volem continuar potenciant i celebrant la nostra Festa Major d’Hivern. Tanmateix, som conscients que molts vilatans i vilatanes no treballen a Capellades i tenen horaris laborals molt diversos, que fan que no tothom tingui disponibilitat i coincideixi aquí en aquestes dates. Per això traslladem els actes a hores que pugin facilitar al màxim l’assistència i proposem oferir millor qualitat. Per exemple, serà el cas de l’espectacle “Non Solum”.

La celebració de Santa Dorotea començarà el dia abans dins la proposta Anem al Teatre que permet als escolars de la vila gaudir d’espectacles com “La gallina dels ous d’or”, de la companyia Zum-Zum Teatre. Serà per als alumnes de cicle inicial.

El mateix dijous 6 de febrer, dia de Santa Dorotea, es farà primer a l’església de Santa Maria una missa cantada, que acabarà amb el concert de l’Schola Cantorum d’Igualada, acompanyada a l’orgue per Josep Xaubet. Per la tarda els més petits podran xalar amb l’espectacle familiar “Baobab de la companyia La Pera Llimonera, a dos quarts de 7 de la tarda al Teatre La Lliga. L’entrada és lliure. Aquest espectacle va ser escollit com a “Millor espectacle” pel públic de La Mostra l’any 2019.

Per tancar la programació el diumenge 9 de febrer Sergi López protagonitzarà “Non Solum”, també a dos quarts de 7 de la tarda a La Lliga. Les entrades, a 9 i 12 euros, es podran comprar anticipades a www.eventbrite.com o bé el mateix dia una hora abans de començar.

“Non Solum”, és un monòleg que es va estrenar ara fa 15 anys a Temporada Alta i que continua plenament vigent. Segons destaca la mateixa productora, “és un dels muntatges més aclamats del teatre català. Un home es multiplica per respondre a la pregunta: què està passant aquí? Un se’n riu del no-res, l’altre canta una cançó i un altre ens explica la seva primera trobada amb un extraterrestre. La resta s’enfada en descobrir que tots són un mateix. Un autèntic tour de force concebut des de la improvisació on López demostra, un cop més, que és un dels millors actors de la seva generació. Una comèdia delirant i existencial que fa més de quinze anys que gira i triomfa arreu del món, i que ens visita ara, dins la programació de la Festa Major d’Hivern de Capellades”.

Darrera actualització: 23.01.2020 | 12:28