Capellades celebra la Diada Nacional de Catalunya

Dijous, 13 de setembre de 2018 a les 00:30

Els actes de celebració van començar diumenge al matí, amb la Festa d’inflables a la Piscina Blava de Capellades.

Durant tot el matí els nens i nenes van poder gaudir de dos inflables, que es van instal·lar dins la piscina gran, amb molt bona acollida.

Simultàniament a dos quarts d’una del migdia es va fer la presentació del llibre “Els meus sentiments” del Jordi Bartrolí Miserachs, conegut popularment com el “Boris”. Acompanyat de família, veïns, amics i força públic, va anar explicant el procés personal que el va conduir a la redacció del llibre. L’acte va ser introduït per Joan Esteve, qui va fer una glossa més personal de l’autor, i Àngel Soteras, regidor de Cultura, qui va comentar aspectes literaris del llibre.

El dia 11 de setembre va començar ben d’hora, amb la pujada a Miramar per enlairar la senyera dalt la creu.

L’acte institucional va iniciar-se a dos quarts de dotze, després del taller d’estels que va entretenir els més petits.

En primer lloc els regidors de l’Ajuntament –excepte els dos representants del PSC que no van assistir a l’acte- van hissar l’estelada mentre la Coral Noves Veus entonava el Cant de la Senyera. A continuació es va poder veure el Ball de l’Homenatge, de la mà de l’Esbart Dansot de Capellades, amb una composició instrumentada pel mestre Xavier Cassanyes.

Per la seva part l’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, va fer el parlament institucional on va repassar tots els esdeveniments que han tingut lloc des de l’anterior Diada i que han canviat significativament el panorama a Catalunya. Auber va animar tothom a participar en aquest procés i no quedar-ne al marge.

Com és habitual, l’acte va finalitzar amb el Cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, amb la Coral Noves Veus i tots els assistents.

Darrera actualització: 13.09.2018 | 12:38

Imatges