Ha començat a nevar a Capellades

Dimarts, 27 de febrer de 2018 a les 00:00

Aquest midia ha començat a nevar a Capellades. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya a la comarca de l'Anoia aquesta tarda a les sis s'entra en situació de perill alt de nevada. Aquest risc es mantindrà fins les 12 del migdia de demà dimecres quan el risc baixarà a moderat.

Aquest migdia s'ha actualitzat la fase d'ALERTA del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació de risc per nevades.Entre avui dimarts i dimecres es preveuen gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. A zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm. Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud. A partir de dimecres a mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Cal destacar que des de les 4 d'aquesta tarda el Servei Català de Trànsit  prohibeix la circulació de camions de més de 7'5 tones per tot Catalunya. La mesura, que és excepcional, s'allargarà tot avui i es preveu que demà la restricció es pugui aixecar en funció de l'afectació per la neu.

També aquesta tarda Protecció civil ha suspès el transport escolar de demà dimecres a tot el Principat de Catalunya, davant aquesta situació excepcional de nevades generalitzades.

 

Darrera actualització: 27.02.2018 | 15:54