Teatre amb "Caiman"

Dissabte, 19 de gener de 2019 (De 19.30 h a 21.00 h)

Teatre a La Lliga aquest dissabte amb la representació de l'obra "Caiman" d'Antonio Buero Vallejo.

L'argument de l'obra reflecteix la realitat social, política i cultural d'aquell moment i la pròpia ideologia de l'autor, sempre crític amb el sistema feixista. Aquest fet li va comportar una condemna a mort acusat d'adhesió a la rebel•lió, després li van commutar per una pena a 30 anys de presó i finalment es va saldar amb 7 anys de captiveri (maig de 1939 a març de 1946).
L'argument ens situa en un barri obrer dels anys 80 on una parella lliberal d'activistes lluita per millorar la vida dels seus veïns, malgrat el drama familiar que pateixen per la desaparició de la seva filla; al voltant d'aquest fil van sorgint altres qüestions com l'atur, la lluita per les llibertats individuals i col•lectives, les violacions, la hipocresia, els ideals...
CAIMAN ens parla de la vulnerabilitat de l’esser humà davant situacions inesperades que ens superen i poden condicionar la nostra trajectòria. També mostra com, cadascú, afronta el patiment i les dificultats: alguns amb escepticisme, altres lluitant per millorar el món i altres construint un imaginari que finalment pot esdevenir fatal.
L'obra ens encoratja a lluitar davant l'adversitat i a continuar endavant.

Darrera actualització: 09.01.2019 | 13:26